четвер, 28 березня 2013 11:01

Готівку для банків Кіпру везли спецрейсом у супроводі вертольотів і спецназівців

Готівку для банків Кіпру везли спецрейсом у супроводі вертольотів і спецназівців
28 березня о 13.00 за київським часом кіпрські банки почнуть роботу з клієнтами. Фото: obozrevatel.com

У банки Кіпру надійшли 5 млрд євро готівки, доставлених в середу ввечері в умовах підвищених заходів безпеки спецрейсом з Франкфурта-на-Майні, де розташована штаб-квартира Європейського центробанку.

Кіпрські банки у четвер повинні відновити роботу після майже двотижневої перерви, і владі довелося терміново замовити доставку нових купюр зі сховищ ЄЦБ.

"В особливому відсіку літака перебували 5 млрд євро готівкою для кіпрських банків, що відкриваються сьогодні. У документах авіарейсу зазначалося, що на борту перевозяться "облігації", очевидно, для того, щоб не вказувати, що вантажем були гроші. Упаковки з ними були перевантажені, за одними даними, в чотири, за іншими, - в шість контейнерів. Вантажівки з контейнерами супроводжувалися протягом всього шляху в сховище Центрального банку Кіпру броньованими автомашинами з бійцями поліцейського спецназу, утворивши цілу процесію протяжністю в 200 метрів, а над нею протягом усього маршруту баражували поліцейські вертольоти", - пишуть кіпрські ЗМІ.

Очікується, що, коли 28 березня о 13.00 за київським часом кіпрські банки почнуть роботу з клієнтами, у них вишикуються величезні черги.

/media/video/489668/1_489668.mp4

Зараз ви читаєте новину «Готівку для банків Кіпру везли спецрейсом у супроводі вертольотів і спецназівців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути