пʼятниця, 03 лютого 2017 16:22

Гонтарева заспокоїла українців щодо наслідків мінімалки у 3200 грн

Гонтарева заспокоїла українців щодо наслідків мінімалки у 3200 грн
Reuters

Голова Національного банку Валерія Гонтарева заявила, що інформація про можливе звільнення понад 600 тис. працівників через підвищення мінімальної зарплати некоректна.

Про це йдеться на сайті НБУ.

Вона пояснила, де скорочуватимуть працівників.

Зниження зайнятості передусім відбуватиметься за рахунок закриття "сплячих" ФОП (за даними з відкритих джерел, близько 160 тис. закрились станом на середину січня 2017 року. - ред.), зазначають в установі.

Загалом 2017 року скорочення зайнятих у формальному секторі прогнозують на 9%, частково через демографічні тенденції до скорочення кількості економічно активного населення.

Підвищення мінімальної зарплати створить низку позитивних ефектів, заявила Гонтарева.

На її думку, це простимулює зростання внутрішнього споживання, а отже й економічної активності. Через це – зросте попит на робочу силу та підвищить зайнятість в майбутньому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гонтарева розповіла, які перспективи у Приватбанку

"Підвищення мінімальної заробітної плати разом із проведенням структурних реформ у країні у довгостроковій перспективі позитивно вплине на зайнятість населення", - резюмувала вона.

В інфляційному звіті Нацбанку інформували, що зростання витрат на оплату праці, особливо для малого та середнього бізнесу, суттєво знизить зайнятість.
У бюджеті 2017 року заклали підвищення мінімальної зарплати до 3200 грн. На це передбачили додаткові 28 млрд грн. Із 1 грудня в Україні на 10% підняли прожитковий мінімум і мінімальні зарплати.
Зараз ви читаєте новину «Гонтарева заспокоїла українців щодо наслідків мінімалки у 3200 грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути