Ексклюзиви
четвер, 19 березня 2015 13:48

Голову правління "Укртранснафти" Лазорка відсторонили з посади

Голову правління "Укртранснафти" Лазорка відсторонили з посади
Олександр Лазорко. Фото: lenta.ru

Наглядова рада ПАТ "Укртранснафта" відсторонила Олександра Лазорко від здійснення повноважень голови правління з 19 березня.

Про це повідомила прес-служба НАК "Нафтогаз України" у четвер.

За її даними, тимчасово, з 19 березня по 10 серпня здійснювати повноваження голови правління "Укртранснафти" буде Юрій Мірошник.

"Наглядова рада обрала Юрія Мірошника особою, яка тимчасово здійснюватиме повноваження голови правління Укртранснафти з 19 березня 2015 року до 10 серпня 2015 року", - зазначено у повідомленні.

Як пише видання Економічна правда раніше міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин ініціював звільнення Лазорка за розтрати на зберігання технологічної нафти на потужностях групи "Приват".

"Міністру стало відомо, що у 2015 році вартість за зберігання державної нафти була підвищена в 2 рази до 6,4 грн/т, на сьогодні "Укртранснафта" щодня платить близько 2,5 млн гривень за зберігання", - повідомляло джерело в енергетичному відомстві.

За його словами, в листопаді-грудні 2014 року вартість зберігання становила 3,2 грн/т на день. 628,4 тисяч тонн технологічної нафти зберігається в резервуарних парках "Укртранснафти" (232,644 тисяч тонн), "Укртатнафти" (239,9 тисяч тонн), НПК "Галичина" (46,7 тисяч тонн) і "Нафтохімік Прикарпаття" (101,9 тисяч тонн).

Всі три НПЗ належать групі "Приват", вихідцем з якої є Лазорко, який раніше працював на "Галичині" і "Нафтохіміку Прикарпаття".

Зараз ви читаєте новину «Голову правління "Укртранснафти" Лазорка відсторонили з посади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути