понеділок, 21 жовтня 2019 18:18

"Гірше за МММ" – Гонтарева висловилась про ПриватБанк

"Гірше за МММ" – Гонтарева висловилась про ПриватБанк
Гонтарева назвала абсурдом вимоги Коломойського. Фото: Еспресо.TV

Колишня голова Нацбанку України Валерія Гонтарева назвала абсурдом заяву бізнесмена Ігоря Коломойського про намір отримати $2 млрд компенсації за націоналізацію ПриватБанку.

"Банк був порожньою пірамідою, гіршою за МММ. Там не те що капіталу, а там активів не було. На сьогодні 217 млрд грн неповернених кредитів, виданих пов'язаним з акціонерами особам. Уже мене немає два з половиною роки, банк в державних руках вже майже три роки. Не виплачено жодної копійки за цими кредитами, жодної. Тобто ми постійно говоримо, що держава внесла 155 млрд грн, а насправді колишні власники винні ПриватБанку 217 млрд грн", - сказала вона в інтерв'ю "Прямому".

Гонтарева не знає, про які $2 млрд компенсації говорить Коломойський.

"Ми говоримо про діру. З діри гроші вийти не можуть. Ось є діра, а є гроші. Я навіть не знаю, про які 2 млрд дол. Це нонсенс і черговий театр абсурду, який я навіть не хочу обговорювати", - заявила Гонтарєва.

Майже 3,5 тисячі гривень заплатив кожен українець за порятунок ПриватБанку. Рятуючи його від банкрутства 2016 році, уряд націоналізував фінансову установу, і це коштувало платникам податків 150 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «"Гірше за МММ" – Гонтарева висловилась про ПриватБанк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути