вівторок, 24 грудня 2019 01:09

Герус розповів, куди Україна вкладе три мільярди, які отримає від Росії

Герус розповів, куди Україна вкладе три мільярди, які отримає від Росії
Герус розповів, куди Україна витратить 3 мільярди. Фото: РБК

Три мільярди доларів, які "Газпром" має виплатити "Нафтогазу" за рішенням Стокгольмського арбітражу, використають на декілька цілей.

"По-перше, у Нафтогазу є певні кредити, тобто це може бути погашення кредитів. Друге, це можуть бути кошти, які можуть інвестуватися у збільшення видобутку газу, це також важливо. І третє — Нафтогаз це держана компанія, відповідно це дивіденди для держави — це поповнення державного бюджету", — в студії Громадського розповів голова енергетичного комітету Ради, народний депутат Андрій Герус.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Можлива масштабна війна" - політолог прокоментував заяви Путіна

21 грудня на сайті Кабінету міністрів України опублікували протокол зустрічі представників Європейського союзу, України та Російської Федерації, а також компаній цих країн.

Документ передбачає виплату "Газпромом" до 29 грудня 2,9 мільярда доларів США пені, присудженої Стокгольмським арбітражем, відкликання сторонами усіх позовів, поданих одне проти одного, щодо яких станом на зараз немає рішення, зняття арештів із майна "Газпрому", а також відмову від претензій у майбутньому щодо контрактів на постачання і транзит газу від 19 січня 2009 року. Після цього "Газпром" та "Оператор газотранспортної системи України" мають укласти договір про транзит газу через Україну.

Зараз ви читаєте новину «Герус розповів, куди Україна вкладе три мільярди, які отримає від Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути