понеділок, 17 червня 2013 12:41

"Газпрому" дозволять створити власну озброєну охорону

"Газпрому" дозволять створити власну озброєну охорону
"Газпром" охоронятимуть озброєні охоронці. Фото: obozrevatel.com

Державна дума РФ прийняла в першому читанні законопроект, що дозволяє "Газпрому" і "Транснєфті" створювати власні загони відомчої озброєної охорони.

У пояснювальній записці до законопроекту зазначається, що прийняття закону додаткових витрат з федерального бюджету не вимагає.

Право на створення власної охорони надається держкомпаніям для забезпечення фізичного захисту об'єктів паливно-енергетичного комплексу. Йдеться про магістральні нафтопроводи та нафтопродуктопроводи, а також єдину систему газопостачання і відповідної продукції, що поставляється за держконтрактом.

З пропозицією наділити "Газпром" і "Транснєфть" правом на створення відомчої охорони в 2011 році виступило Міністерство енергетики РФ. На початку того ж року президент Володимир Путін, який займав тоді посаду прем'єр-міністра, спеціальною постановою дозволив "Газпрому" мати власну приватну охоронну організацію.

У 2007 році Путін також підписав закон, за яким охорона газопроводів і нафтопроводів отримувала право купувати цивільне та службове зброю, а також спецзасоби.

Зараз ви читаєте новину «"Газпрому" дозволять створити власну озброєну охорону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути