Ексклюзиви
четвер, 01 березня 2018 11:25

Газпром не згоден з рішенням Стокгольмського арбітражу

Газпром не згоден з рішенням Стокгольмського арбітражу
З урахуванням грудневого рішення Стокгольмського арбітражу на користь "Газпрому" російська компанія зобов'язана виплатити НАК "Нафтогаз" $ 2,6 млрд. Фото: eadaily.com

Газпром не згоден з рішенням Стокгольмського арбітражу доплатити НАК "Нафтогаз України" $4,63 млрд за недопоставку узгоджених обсягів газу для транзиту.

У російській компанії наголосили, що раніше Стокгольмський арбітраж погодився з аргументами Нафтогазу про різке погіршення стану української економіки, що спричинило зниження попиту на газ і невиконання зобов'язань Нафтогазу. Однак аргумент Газпрому, що зниження закупівель європейськими клієнтами компанії викликане зменшенням транзиту через Україну, не взяли до уваги, пише Газета.ru.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У "Нафтогазі" повідомили, на що витратять виграні мільярди

У Газпромі стверджують, що захищатимуть свої права доступними чинному законодавству шляхами.

З урахуванням грудневого рішення Стокгольмського арбітражу на користь Газпрому, російська компанія зобов'язана виплатити НАК "Нафтогаз" $2,6 млрд.

Контракт на транзит між Нафтогазом і Газпромом діє на період 2009-2019 рр. Згідно з документом, Газпром повинен щорічно передавати не менше 110 млрд м³ газу для його транзиту по території України, водночас чинна версія контракту не передбачає будь-яких штрафів за менші обсяги. Вимоги Газпрому щодо штрафів за начебто незаконно відібрані українською компанією об'єми газу арбітраж відхилив.

Зараз ви читаєте новину «Газпром не згоден з рішенням Стокгольмського арбітражу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути