понеділок, 20 травня 2019 17:43

Газових переговорів не буде: Нафтогаз пояснив причину

Газових переговорів не буде: Нафтогаз пояснив причину
Газові переговори між Україною, Росією та ЄС знову відклали. Фото: Today.ua

Росія знову відмовилася від тристоронніх газових переговорів з Україною та ЄС стосовно нового контракту про транзит газу до ЄС.

"Російська сторона відмовилася проводити переговори у травні, тобто вже після обрання нового президента України. На червень переговори теж узгоджені. Очевидним, що вони свідомо затягують цей процес", - написав у Facebook виконавчий директор НАК "Нафтогаз" Юрій Вітренко.

Раніше газові переговори очікували після інавгурації президента Володимира Зеленського - у травні-червні 2019-го.

"Можливо Росія чекає на рішення щодо дозволу на будівництво обхідного газопроводу "Північний потік-2" у Данії. Від нього залежить, чи запустить Газпром цей газопровід вчасно – від 1 січня 2020 року. Це дозволить РФ відмовитися від послуг української ГТС", - пояснює Вітренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Північний потік-2": назвали нові терміни запуску російського газопроводу

За його словами, Росія може обмежити постачання газу до ЄС після 1 січня 2020 року. У результаті ресурс може подорожчати.

"Таким чином РФ планує тиснути на Європу, щоб ті видали всі необхідні дозволи для будівництва "Північного потоку-2", - вважає Вітренко.

Перший раунд тристоронніх переговорів пройшов у Берліні 17 липня 2018-го. Українську делегацію представляв міністр закордонних справ Павло Клімкін. Російську - міністр енергетики Олександр Новак. Друга зустріч Росії, України та ЄС відбулася 21 січня 2019-го у Брюсселі.

Зараз ви читаєте новину «Газових переговорів не буде: Нафтогаз пояснив причину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути