вівторок, 17 вересня 2019 11:17

Газ на зиму за літніми цінами: українців попередили про ризики

Газ на зиму за літніми цінами: українців попередили про ризики
НАК "Нафтогаз" до 25 вересня пропонує населенню закупити наперед газ за зниженою ціною 4874,42 грн за тис. "кубів" без податків. Фото: gorod.cn.ua

Антимонопольний комітет порекомендував НАК "Нафтогаз" припинити поширювати неточну інформацію про можливість заощадити на газу взимку.

Наприкінці серпня Нафтогаз пояснив, що споживачі до 25 вересня можуть купити газ на зиму за зниженими цінами. З одного боку, це свідчить про зростання конкуренції між постачальниками на ринку природного газу. Однак ціни знижуватимуться, коли конкуренція буде добросовісною. Поки компанія не надала повних і точних умов Додаткової угоди, яку має підписати споживач, повідомили в АМКУ.

"Якщо вартість газу взимку буде нижчою за оплачену за акцією у вересні, то доведеться оплатити новий об'єм газу за новою, хай і нижчою, ціною. А за вже придбаний кошти не повернуться — просто цей об'єм "чекатиме", поки ціна знову підвищиться. А якщо ціна так і залишатиметься нижчою, то перерахунок можливий лише після 1 квітня. Так, ціна на природний газу для населення у серпні 2019-го складала 4770 гривень за тисячу кубометрів і була на 226 гривень нижчою за ціну за акцією "Твоя енергонезалежність", — наголосили в комітеті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Газ подешевшає: коли і на скільки

Крім того, Нацкомісія з регулювання енергетики та комунальних послуг не затверджувала Додаткову угоду до договору.

АМКУ надіслав надані Нафтогазу рекомендації до Міністерства енергетики та захисту довкілля, Кабміну та Офісу президента.

Газ на зиму за літніми цінами купили понад 13 тис. українських сімей. Споживачі прозапас придбали 15,6 млн кубометрів газу, повідомили у НАК "Нафтогаз". Купити газ на зиму можна у 19 областях до 25 вересня 2019-го. Використовувати паливо можна протягом опалювального сезону.

Зараз ви читаєте новину «Газ на зиму за літніми цінами: українців попередили про ризики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути