четвер, 16 серпня 2018 12:11

Гарантія на $650 мільйонів: українцям назвали умови всесвітнього банку

Гарантія на $650 мільйонів: українцям назвали умови всесвітнього банку
Гарантійні операції реалізують тільки за умови завершення розпочатих реформ. Фото: The Kiev Times

Всесвітній банк готує гарантійні операції на $650 млн для України. Кошти призначені для підтримки основних реформ, що стосуються економічного зростання, фіскальної стійкості і поліпшення управління.

Щоб операцію можна було реалізувати, необхідне підтвердження завершення усіх розпочатих реформ. Також - сприятлива макроекономічна ситуація, пише "Інтерфакс-Україна".

"Після завершення підготовки та затвердження нової операції, Україна отримає гарантію від Міжнародного банку реконструкції та розвитку на суму 650 млн доларів, яка допоможе запозичувати близько 800 млн доларів на зовнішніх ринках", - зазначили у прес-службі Всесвітнього банку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали перешкоди для зростання економіки України

Крім того, умовою проведення операції є досягнення домовленостей між Україною та МВФ щодо четвертого перегляду програми розширеного фінансування EFF.

Серед актуальних питань співпраці України та МВФ - коригування ціни на газ для населення і зміни до бюджету 2018 року. Ці моменти й досі неузгоджені, хоча Україна очікує від МВФ транш у розмірі $2 млрд. Щоб рівень дефіциту бюджету становив не більше 2,5%, витрати доведеться скоротити. Так вважають експерти рейтингового агентства Fitch Ratings.

Зараз ви читаєте новину «Гарантія на $650 мільйонів: українцям назвали умови всесвітнього банку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути