Ексклюзиви
середа, 05 квітня 2017 12:38

Фукс заявив, що бачить потребу розвивати в Україні кредитування малого та середнього бізнесу

Фукс заявив, що бачить потребу розвивати в Україні кредитування малого та середнього бізнесу
Бізнесмен Павло Фукс сказав, що має успішний досвід, йому подобається ця робота і він зацікавлений в банківській справі

Про це виходець з Харкова, бізнесмен, який в березні став членом наглядової ради новоствореного фонду "Бабин Яр", розповів інформаційному агентству "Українські новини". У виданому днями інтерв'ю Павло Фукс повідомив про те, як став мажоритарним акціонером "Совкомбанк" і чому згодом продав свою частку.

На момент покупки "Совкомбанк" знаходився на 98-му місці в рейтингу банків. На думку Фукса "йому не вистачало стратегічного планування для того, щоб піднятися на національний рівень", - говорить бізнесмен.

"Довелося серйозно попрацювати. Але в підсумку і банк піднявся на 19-е місце у національному ренкінгу російських банків RAEX і входив в топ-5 по прибутку на капітал. Я відкинув всі мінуси маловідомого банку і сконцентрувався на розвитку його сильних сторін. У банку була невелика кількість корпоративних клієнтів, але основним напрямом, який ми розвивали було споживче кредитування. Кредит в "одні руки" не перевищував суму в $500. Другий напрямок - це робота на ринку цінних паперів, мова йде про торгівлю облігаціями держкомпаній по операціях РЕПО", - повідомив Павло Фукс.

Відповідаючи на питання видання, чи бачить він себе в подальшому в банківському секторі, Павло Фукс відповів: "У мене є успішний досвід, мені подобається ця робота, і тому я зацікавлений в банківській справі. Що стосується конкретних напрямків з точки зору банківського бізнесу, мене мало цікавить корпоративний банкінг, сьогодні я бачу велику потребу розвивати в Україні кредитування малого та середнього бізнесу, систему кредитних карт, власне, маю успішний досвід роботи в цьому напрямку на прикладі "Совкомбанк".

Нагадаємо, Фукс володів акціями російського "Совкомбанку" з 2010 року, тоді йому належав пакет 44% акцій. До березня 2016 го він остаточно продав свою частку в банку. За словами бізнесмена інвестиції окупилися майже в два рази.

Зараз ви читаєте новину «Фукс заявив, що бачить потребу розвивати в Україні кредитування малого та середнього бізнесу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути