вівторок, 05 липня 2022 18:26

Спецтема: Війна Росії проти України

Фрідман, Дерипаска, Медведчуки: генпрокурорка розповіла про арешт активів на 33 млрд грн

В Україні вже заарештували активів щонайменше 33 млрд грн в рамках кримінальних проваджень.

Про це повідомила генеральна прокурорка Ірина Венедіктова.

У судовому порядку заарештували 469 млн грн на рахунках і цінні папери на майже 12 млрд грн російського олігарха Михайла Фрідмана.

Автор: ТАСС
  Михайло Фрідман - шостий у рейтингу російських мільярдерів. Його статки оцінюють в 11,8 мільярдів доларів.
Михайло Фрідман - шостий у рейтингу російських мільярдерів. Його статки оцінюють в 11,8 мільярдів доларів.

"Цінні папери фігуранти намагалися від нас сховати. За невдалу операцію при спробі переоформити папери трьом громадянам Кіпру було повідомлено про підозру органами слідства України", – розповіла.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Можливі лише два варіанти" – начальник ГУР сказав, що чекає Росію

Також Україна заарештувала виробничу ділянку та нерухоме майно компанії "Демуринський гірничо-збагачувальний комбінат", який перебуває під контролем російського бізнесмена Михайла Шелкова.

Також арештували 16 транспортних засобів, 14 млн грн на банківських рахунках підприємства, корпоративні права товариства і дві квартири підозрюваного.

  Активи Михайла Шелкова оцінюють у 150 мільйонів доларів.
Активи Михайла Шелкова оцінюють у 150 мільйонів доларів.

У Дніпрі заарештували виробничий комплекс, приміщення, склад, корпоративні права і банківські рахунки фірми "ВСМПО Титан Україна", яке є дочірнім підприємством "Корпорації ВСМПО-АВІСМА". Його засновником є уряд РФ і до нього має відношення Шелков.

Суд також заарештував корпоративні права на 1,5 млрд грн компанії "Миколаївський глиноземний завод", пов'язаної з російським бізнесменом Олегом Дерипаскою.

Автор: РБК
  Олег Дерипаска перебуває під санкціями Заходу.
Олег Дерипаска перебуває під санкціями Заходу.

"Корпоративні права на 437,4 мільйона гривень ТОВ "АЕРОК", що входить до групи російських бізнесменів Молчанова і Нестерова. Також під арештом рухоме та нерухоме майно АТ "Кіровоградське рудоуправління", що має стосунок до російських бізнесменів Кабаргіна та Соловйова", – розповіла генпрокурорка.

Також суд арештував корпоративні права дев'яти українських підприємств, що належать російським холдинговим компаніям "Ростех", "Татнафта", "РусАл" і "Група ДМС", а також 70 об'єктів нерухомого майна, зокрема майнові комплекси і земельні ділянки загальною вартістю понад 4,5 млрд грн.

У кримінальному провадженні щодо фірми "Інвестиційна компанія "Спорт-Тур", за допомогою якої нардеп Віктор Медведчук із дружиною Оксаною Марченко вивели з державної власності земельні ділянки для будівництва котеджу, арештовано 413 об'єктів.

  Підозрюваний у державній зраді й сприянні діяльності терористичної організації нардеп Віктор Медведчук із дружиною Оксаною Марченко, яка втекла до Росії.
Підозрюваний у державній зраді й сприянні діяльності терористичної організації нардеп Віктор Медведчук із дружиною Оксаною Марченко, яка втекла до Росії.

Серед них 122 га землі, літак і гвинтокрил, два електрокари, два квадроцикли, два майнові комплекси, нежитлове приміщення, три квартири, житловий будинок, 302 картини і 91 коштовність. Ринкова вартість цього майна зараз встановлюється.

Сума збитків, яких завдала Російська Федерація інфраструктурі України, становить понад $100 млрд, повідомляв прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Відшкодування збитків, завданих РФ, має відбутися за рахунок заарештованих за кордоном коштів та активів російських громадян, наближених до Путіна, сказав президент Володимир Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «Фрідман, Дерипаска, Медведчуки: генпрокурорка розповіла про арешт активів на 33 млрд грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути