Ексклюзиви
середа, 12 вересня 2018 15:25

Форвард Банк виконав всі нормативи і зміцнив свої позиції на ринку

Форвард Банк виконав всі нормативи і зміцнив свої позиції на ринку
За підсумками першого півріччя 2018 року РА "Стандарт Рейтинг" відносить депозити Форвард Банку до категорії найбільш привабливих і надійних

Виконання економічних нормативів дозволило Форвард Банку увійти до переліку найбільш надійних фінансових установ для зберігання депозитів, а також істотно збільшити приплив вкладів. Про це йдеться в матеріалах рейтингового агентства "Standard Rating" за підсумками дослідження "Рейтинг надійності (привабливості) банківських депозитів", повідомляє "Обозреватель".

Нагадаємо, в кінці липня поточного року Форвард Банк привів регулятивний капітал і пов'язані з ним економічні нормативи у відповідність до вимог Нацбанку України і чинного банківського законодавства.

"На початку III кварталу 2018 року Forward Bank привів значення регулятивного капіталу у відповідність до вимог НБУ та законодавства. Так, станом на 01.09.2018 року регулятивний капітал склав 238,787 млн ​​грн. Даний факт, безумовно, не зміг не вплинути на зростання довіри клієнтів до банку. Тільки в серпні 2018 року понад 70% наших постійних клієнтів перерозмістити свої кошти в нашому банку після закінчення терміну дії договорів. Плюс до нас прийшли сотні нових вкладників, які тільки в останній місяць літа довірили банку більше 20 млн грн. власних коштів", - розповів Костянтин Кошеленко, заступник голови правління банку, коментуючи високу оцінку надійності депозитів від одного з провідних українських рейтингових агентств.

Як випливає з результатів дослідження РА "Standard Rating", Форвард Банк зайняв 13 рядок рейтингу з 56 досліджених банків, які активно залучають вклади населення. Аналітики агентства "Standard Rating" також відзначили успішну бізнес-модель і роботу Форвард Банку.

"Перше півріччя 2018 року Форвард Банк завершив з чистим процентним доходом в 78,972 млн грн. І чистим комісійним доходом 17,081 млн грн. Банк скоротив частку непрацюючих кредитів клієнтів за перше півріччя 2018 року на 4,1 п.п. - до 46,2%, що, з огляду на його спеціалізацію - кредитування населення, є дуже доброю тенденцією. Проте головною подією для Форвард Банку виявилося успішне завершення докапіталізації: адекватність регулятивного капіталу перевищила 16% (при нормативному значенні 10%. - Ред.)", - сказано в аналітичних матеріалах огляду РА "Standard Rating".

Форвард Банк - український комерційний банк, діяльність якого фокусується на обслуговуванні приватних клієнтів. Відповідно до класифікації НБУ фінустанова входить до групи банків з іноземним капіталом, є учасником Фонду гарантування вкладів фізосіб. За результатами дослідження "Фінансового клубу" (грудень 2017 рік), Форвард Банк займає 24 позицію в рейтингу "50 провідних банків України". Рейтингове агентство IBI-Rating в грудні 2017 року присвоїло депозитам Форвард Банку найвищий рівень надійності - "5+". За підсумками першого півріччя 2018 року РА "Стандарт Рейтинг" відносить депозити Форвард Банку до категорії найбільш привабливих і надійних.

Зараз ви читаєте новину «Форвард Банк виконав всі нормативи і зміцнив свої позиції на ринку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути