четвер, 19 жовтня 2017 16:11

Форекс-брокер як підрозділ банку. Міф чи реальність?

Залишається лише кілька тижнів до презентації нового проекту від акціонерів PrivateFX і однією з найбільших, як стверджується у компанії, європейських міжнародних банківських груп - першого банківського форекс-брокера, повністю працюючого на технології блокчейн. Чи існують шанси на звершення задуманого? Спробуємо розібратися.

 
Блокчейн (англ. Blockchain або block chain) - вибудуваний за певними правилами безперервний послідовний ланцюжок блоків, що містить інформацію. Вперше термін з'явився як назва розподіленої бази даних, реалізованої в системі "біткойнів". Тому блокчейн найчастіше відносять до транзакцій в різних криптовалютах. Однак технологія ланцюжків блоків може бути поширена на будь-які взаємопов'язані інформаційні блоки.

У компанії кажуть, що переваги брокера в тому, що він є підрозділом банку, в порівнянні з іншими. Новий форекс-брокер від PrivateFX ще тільки готується до передстартової презентації, але вже може з'являтись ґрунт в тому, що він, можливо, має шанси стати новою віхою форекс-індустрії не тільки на просторах СНД, але і в європейських масштабах, адже це буде перший форекс-брокер-підрозділ банку, при цьому вся робота базується на смарт-контрактах з відкритим кодом. Особлива перевага контрактів власне з відкритим кодом полягає в тому, що вони технологічно можуть забезпечити по суті 100-відсоткову прозорість, адже всі процеси що відбуваються в форекс-брокері, від внесення клієнтом депозиту до виведення його позицій на рахунок постачальника ліквідності будуть прописані в смарт-контракті і стануть доступні всім , кому це цікаво - від клієнтів до регуляторів. Можна буде бачити, скільки заробили клієнти, скільки комісії заробив брокер і багато іншого.

У Європі відомі своєю роботою форекс-брокери - банки Saxo, Dukascopy, Swissquote, але жоден з них ще не освоїв прогресивних блокчейн технологій, а крім того, є ряд перешкод для роботи з ними у клієнтів з різних країн (включаючи, фінансовий поріг входу ). Крім того, жоден такий банк не має філіальної мережі в СНД, яка істотно спрощує обслуговування клієнтів на місці. У випадку з спільним проектом від акціонерів PrivateFX і європейської банківської групи це буде і банківський брокер і блокчейн-брокер в одному флаконі. Крім того, ця банківська група володіє значною присутністю на роздрібному банківському ринку, пропонуючи традиційні банківські послуги клієнтам в Україні і РФ.

Попередження про ризик: Ви повинні знати, що при маржинальній торгівлі існує ймовірність того, що Ви можете втратити все або деяку частину Ваших початкових інвестицій, втрата яких може вплинути на Ваш фінансовий добробут. Інтернет-торгівля включає в себе додаткові ризики, в тому числі можливі і неторгові ризики. Будь ласка, уважно вивчайте інформацію даної сфери, перед прийняттям будь-якого визначального рішення.

*Матеріал підготовлений за інформацією, наданою компанією PrivateFX

Зараз ви читаєте новину «Форекс-брокер як підрозділ банку. Міф чи реальність?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua
Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути