Ексклюзиви
середа, 30 березня 2011 11:30

Фонд держмайна вже знайшов охочих придбати об'єкти електроенергетики

Фонд держмайна вже знайшов охочих придбати об'єкти електроенергетики

Італійська компанія Enel зацікавлена ??в приватизації об'єктів української електроенергетики.

Відповідна заява розміщена на офіційному сайті Фонду державного майна (ФДМ) України.

Повідомляється, що 4 березня керівництво відомства обговорило з представниками Enel і посольства Італії в Україні найближчі плани з приватизації об'єктів держвласності, особливості їх підготовки до приватизації та питання продажу акцій держпідприємств на фондових ринках.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України постановою від 23 лютого 2011 виключив з переліку підприємств, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави, теплові енергогенеруючі компанії "Дніпроенерго", "Західенерго", "Центренерго" (Київська обл.) І "Донбасенерго" (Донецька обл.), 19 обласних енергопостачальних компаній (обленерго) і "Київенерго", що експлуатує столичний енергокомплекс.

Виключення цих підприємств з переліку стратегічних відкриває дорогу до їх приватизації. Раніше перший віце-прем'єр - міністр економічного розвитку і торгівлі Андрій Клюєв заявив, що Україна розраховує почати приватизацію теплової генерації у другому кварталі 2011 року.

У свою чергу, міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко повідомив, що Україна 2011 року має намір приватизувати дві теплові генкомпанії і п'ять-шість обленерго.

Зараз ви читаєте новину «Фонд держмайна вже знайшов охочих придбати об'єкти електроенергетики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути