Ексклюзиви
субота, 11 лютого 2012 15:16

Фірташ взявся за помідори і перець. За це йому присвятили вірш
13

Фото: Фото прес-служби Тернопільської ОДА

Олігарх Дмитро Фірташ разом з главою Тернопільської ОДА Валентином Хоптяном показово заклали фундамент тепличного комплексу в рідному селі мільярдера Синьків, що на півдні області.

Цей придністровський регіон славиться врожаями огірків та помідорів. Фірташ планує, окрім цього, вирощувати в промислових масштабах болгарський перець.

"Те, що ми сьогодні бачили, – це перший етап. Інвестиції в нього на рівні $100 мільйонів. В комплексі працюватиме від 150 до 200 людей – молоді спеціалісти з цього села, з області, з інших регіонів країни. Хто приїде і хто пройде відбір. На майбутнє планується ще й другий етап такого самого масштабу, але під це зараз шукають землю", - розповів Фірташ.

За задумом інвестора щороку комплекс буде виробляти 4 тисячі тонн томатів та 1 тисячу 550 тонн перцю. Це мало б дозволити зменшити імпорт перцю в Україну на 20%.

Під час закладання фундаменту, Фірташ опустив в попередньо підготовлену опалубку пам'ятну капсулу. В неї запакували листок з поезією-похвалою олігарху. Цей вірш склали спеціально до приїзду Фірташа його односельчани.

Опустивши капсулу, інвестор та очільник області за допомогою совкової лопати закидали її бетонним розчином.

Під час відвідин Синькова Фірташ ходив вулицею без головного убору. Його постійно супроводжували охоронці. Олігарх спілкувався російською мовою.

Зараз ви читаєте новину «Фірташ взявся за помідори і перець. За це йому присвятили вірш». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути