вівторок, 27 листопада 2012 13:01

Фірташ поскаржився, що бюджет годує іноземців

Фірташ поскаржився, що бюджет годує іноземців
Дмитро Фірташ вважає, що українські виробники також повинні купувати один в одного. Фото: dmitryfirtash.com

Голова ради Федерації роботодавців України (ФРУ) Дмитро Фірташ закликав державу більше купувати українського, а вітчизняних виробників - один в одного.

"Якщо ми подивимося на держзакупівлі, то побачимо, що їх бюджет - 300 мільярдів гривень. Частка вітчизняного виробника - мізерна, не більше 20-25%. Бюджет дає заробити чужим виробникам, а не власним. Я нічого не маю проти інших виробників, але ж потрібно захищати вітчизняного", - сказав Фірташ.

Він наголосив, що частка імпорту в держзакупівлях США та Японії не перевищує 30%.

"Якщо ми покращимо ситуацію хоча б на 50%, це значно посилить нашу позицію. Це буде одразу поповнення бюджету і нові робочі місця. Але коли ми говоримо про створення робочих місць, що їх треба "створювати і створювати", то я боюся, що у нас є проблема, як втримати старі", - впевнений Фірташ.

Голова ФРУ наголосив, що українські виробники також повинні купувати один в одного.

"Це стосується не лише державних закупівель, потрібно зробити так, щоб український виробник також надавав пріоритет вітчизняній продукції. Звичайно, якщо є можливість, а ціна відповідає якості" , - уточнив Фірташ.

Він звернув увагу на те, що держава повинна роз'яснювати підприємцям певні моменти зовнішньої політики.

"Ми сьогодні не розуміємо, що таке Митний союз. Вони приймають і приймають рішення. Учора ми проводили міжнародну зустріч роботодавців. Наші російські колеги сказали, що не розуміють половину рішень МС. Було б непогано створити моніторингову групу між роботодавцями і владою, яка роз'яснювала б ці речі. Іноді буває дрібниця, що заважає виходу товару на ринок", - підсумував Фірташ.

Зараз ви читаєте новину «Фірташ поскаржився, що бюджет годує іноземців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути