Ексклюзиви
вівторок, 06 листопада 2012 09:25

Фірташ хоче купити "Сумихімпром"

Фірташ хоче купити "Сумихімпром"
Санація підприємства "Сумихімпром" проводиться в інтересах бізнесмена Дмитра Фірташа? Фото: liga.net

На заводі "Сумихімпром" почалася санація. Рішення про початок цієї процедури Господарський суд Сумської області прийняв 30 жовтня, повідомили на підприємстві.

Як пише "Комерсант-Україна" в матеріалі "Дмитро Фірташ удобрює грунт", провадження у справі про банкрутство почалося ще в лютому цього року за заявою одного з кредиторів - компанії "Промислові інвестиції".

Зараз, за ??словами арбітражного керуючого підприємства Романа Марченка, до реєстру кредиторів Сумихімпрому входить 45 компаній, що потребують повернення близько 1,4 млрд грн боргу.

"Початок процедури дозволяє нам зайнятися пошуком потенційного інвестора", - розповів Марченко.

Зараз 100% акцій "Сумихімпрому" належить Фонду держмайна. За його словами, план санації буде підготовлений до кінця року.

"Скільки займе його узгодження із зацікавленими сторонами і затвердження судом, важко прогнозувати. Швидше за все, це відбудеться не раніше весни 2013 року", - зазначив він.

Санація підприємства проводиться в інтересах бізнесмена Дмитра Фірташа, впевнена гендиректор Українського кредитно-банківського союзу Галина Оліфер. За її словами, чотири з п'яти місць у комітеті кредиторів отримали компанії, які вважаються "лояльними підприємцю" - Ostсhem International, банк "Надра", "Кримський титан" і "Синтез Ресурс". А Марченко раніше працював куратором гірничо-збагачувальних комбінатів Ostchem.

"При цьому шість банків, заборгованість заводу перед якими становить близько 1 млрд грн, не були включені до складу комітету", - відзначили в УКБС.

Сумихімпром є одним з найбільших в СНД виробників фосфатних добрив (за підсумками дев'яти місяців справив 309,9 тис. тонн) і двоокису титану (30,9 тис. тонн). Чистий дохід за дев'ять місяців становив 1,71 млрд грн, збиток - 128,15 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Фірташ хоче купити "Сумихімпром"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути