пʼятниця, 14 листопада 2014 19:21

Фінансові ринки фактично списали Україну з рахунків, країна на межі банкрутства - Die Welt

Фінансові ринки фактично списали Україну з рахунків, країна на межі банкрутства - Die Welt
Фото: advokat-kryuk.ru

Шанси на банкрутство України збільшуються. Про це повідомляє Цензор.НЕТ з посиланням на Die Welt.

Видання зазначає, що українська економіка знаходиться на межі кризи платоспроможності. Країна потрапила в замкнене коло падіння національної валюти і швидкозростаючої інфляції. Інвестори відвертаються від України і не хочуть купувати її держоблігації, шанси на банкрутство країни збільшуються. Без допомоги з боку Заходу Україні не впоратися.

"Україна перебуває на межі національного банкрутства. Якщо Захід невдовзі не надасть їй кошти, то країна перестане справлятися з боргами. Тільки до кінця цього року, уряд в Києві досі потребує $550 млн, щоб розплатиться з простроченими кредитами", - говориться в статті.

Як зазначає видання, фінансові ринки фактично вже списали України з рахунків.

"Країна знаходиться на межі кризи платоспроможності", - йдеться в публікації. Втрати для інвесторів складуть - 35% -50%.

Загальний борг країни разом з відсотками досяг 65 млрд доларів, близько половини цієї суми Україна брала у "твердій" валюті. Цей борг не можна оплатити за рахунок "друкарського верстата" Нацбанку.

"Валютні резерви скоротилися до 15 млрд доларів", - повідомляється в статті.

Фінансове становище українців погіршується. Гривня втратила з початку року майже половину своєї вартості по відношенню до долара і 42% до євро. Девальвація валюти відбувається на тлі підвищення цін на продукти харчування.

Згідно підрахунків Goldman Sachs, зобов'язання незабаром може бути 70% від обсягу виробництва країни.

"Україна потрапила в замкнене коло падіння валюти і високої інфляції. Якщо ви подивитеся в економічній історії, лише деякі країни самі по собі вийшли з такого замкнутого кола", - сказано в статті.

Постійне очікування розколу країни підірвало довіру інвесторів. Видання зазначає, що стратегія російського президента Володимира Путіна, не тільки у військовому плані, а й в економічному, поставила Україну під удар.

Нагадаємо, видання The Economist 14 листопада пише, без вливань в економіку Україну чекає дефолт. Країна потребує великих інвестицій в інфраструктуру, особливо в "понівечену війною" східну частину країни. МВФ не може забезпечити всього цього, адже йдеться про короткострокове фінансування. Інші потенційні благодійники, такі як Америка і ЄС, зволікають в цьому питанні.

Зараз ви читаєте новину «Фінансові ринки фактично списали Україну з рахунків, країна на межі банкрутства - Die Welt». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути