середа, 29 квітня 2020 14:16

Фінансові поради в умовах карантину: від планування бюджету до кредиту

Фінансові поради в умовах карантину: від планування бюджету до кредиту
Взяти гроші в борг в умовах самоізоляції нескладно. Фото: Потребительские кредиты

Мільйони наших співгромадян в останній місяць виявилися в досить скрутному фінансовому становищі - через епідеміологічну загрозу, неможливість працювати, закриття бізнесу, відсутність грошової подушки або накопичень на чорний день.

Незважаючи на те, що введені обмежувальні заходи - це реальна необхідність, проблем у простих людей від цього не стає менше. Доводиться переглядати свої джерела доходу, ретельно планувати бюджет, думати про можливі позики, про те, як взяти кредит через інтернет, але не потрапити в довгострокові борги і так далі.

Дотримуємося ізоляції

На жаль, навіть якщо у вас пропало джерело доходу, шукати відкриті вакансії в умовах карантину - не найкраща ідея. Відмовтеся від виходу на вулицю без крайньої необхідності, розгляньте варіанти віддаленого працевлаштування та роботи - як за фахом, так і в форматі фрілансу. Пам'ятайте, що в умовах кризи в Мережі багато шахраїв.

Дізнайтеся про пільгові програми від держави і регіональних влад, у тому числі для тих, хто втратив роботу через карантин, змушений сидіти в неоплачуваній відпустці, має на утриманні дітей і так далі.

Багато що сьогодні можна зробити онлайн, у тому числі подати документи до відомчих установи, замовити товари з доставкою додому, подати заявку на кредит в банки або МФО, влаштуватися на роботу і так далі.

Переглядаємо витрати

В умовах, коли давати точні прогнози про кінець карантину і повернення до трудової діяльності неможливо, слід обмежити витрати. Відмовтеся від розваг, доставки делікатесів, онлайн шопінгу.

Плануйте бюджет з урахуванням того, що при найгіршому сценарії карантин може тривати ще кілька місяців. Якщо ви можете відмовитися від якихось покупок, обмежуючись продуктами харчування, побутовою хімією та ліками - зробіть це.

З обережністю беріть в борг

Взяти гроші в борг в умовах самоізоляції нескладно. Багато сервісів пропонують видачу грошей на карту без необхідності фізичної присутності в офісі. Наприклад, SOS CREDIT. Всі документи подаються онлайн, і якщо заявка буде схвалена, гроші прийдуть на карту банку. Однак варто розуміти, що відсотки за такі кредити будуть великими, як і штрафи в разі прострочення.

Варто ретельно зважити всі фінансові ризики в разі оформлення позики - не брати кредит, якщо це взагалі можливо, не брати в борг великі суми і на тривалий термін, прораховувати загальну переплату.

Якщо не передбачається фінансових надходжень в найближчому майбутньому - кредит у банку або МФО зовсім скоро може стати ще більшою проблемою вже. Про всяк випадок дізнайтеся про пільгові кредити, можливу пролонгацію або кредитні канікули.

Зараз ви читаєте новину «Фінансові поради в умовах карантину: від планування бюджету до кредиту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути