Ексклюзиви
пʼятниця, 24 квітня 2020 15:09

Ferrexpo інвестувала в українські активи понад 5,8 млрд грн

Ferrexpo інвестувала в українські активи понад 5,8 млрд грн
Ferrexpo інвестувала в підтримку родовищ і розвиток Полтавського гірничо-збагачувального комбінату понад 3,89 млрд грн. У розвиток Єристівського і Беланівського ГЗК - більше 1,93 млрд грн

Компанія Ferrexpo за 2019 рік інвестувала понад 5,8 млрд грн - більше $211,3 млн - у розвиток Полтавського, Єристівського та Біланівського ГЗК, що входять у Феррекспо. Ці вкладення не включають вартість капітальних ремонтів та капіталізованих витрат, які були проведені додатково.

Згідно із затвердженою Радою директорів інвестпрограмою, Ferrexpo за січень-грудень минулого року інвестувала в підтримку родовищ і розвиток Полтавського гірничо-збагачувального комбінату (ПГЗК, Ferrexpo Poltava Mining, FPM, що входить у Ferrexpo) понад 3,89 млрд грн (понад $150,6 млн). У розвиток Єристівського і Біланівського ГЗК (ЄГЗК, Ferrexpo Yeristovo Mining, FYM, що входить в Ferrexpo і БГЗК, Ferrexpo Belanovo Mining, FBM, в групу Ferrexpo) - понад 1,93 млрд грн (понад $60,7 млн).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ferrexpo не планує знижувати обсяги податкових відрахувань

Основними капітальними інвестиціями ПГЗК стали витрати на підтримку діючого виробництва на понад 1,16 млрд грн (понад $45,2 млн) і великих стратегічних проєктів на суму понад 1,85 млрд грн (понад $71,9 млн); компоненти на суму понад 865,6 млн грн (більше як $33,5 млн).

Кошти ЄГЗКа і БГЗКа були вкладені в переробку, розвиток залізничних шляхів і об'єктів, в проєкти з капітального будівництва кар'єра й інфраструктури, геологічні та інші роботи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ferrexpo сплатила за рік понад 3,6 млрд грн податків

У 2019 році компанія Ferrexpo дотримувалася плану з інвестицій відповідно до затвердженої Радою директорів інвестпрограми.

В її рамках компанія співпрацює з лідируючими у своїх галузях компаніями: Atlas Copco / Epiroc (Швеція) - бурові верстати, Metso (Фінляндія, США) - дробильне обладнання, Zeppelin (США) - гірнича техніка, Wenco (США) - ПО для гірської техніки, Komatsu (Японія) і Caterpillar (США) - великовантажні авто, Liebherr (Німеччина) - кранове та дробильне обладнання, ABB (Швеція) - електрообладнання та обладнання контрольно-вимірювальних приладів, Eirich (Німеччина) - змішувачі, Wier (Великобританія) - дробильне обладнання та ін. компаніями.

ЄГЗК і БГЗК ​​також направили інвестиції на придбання залізничних напіввагонів у Крюківський вагонобудівний завод.

Ferrexpo - швейцарська залізорудна компанія з активами в Україні. Основною діяльністю компанії є виробництво і експорт високоякісних залізорудних окатишів, використовуваних у виробництві сталі. Ferrexpo є найбільшим виробником і експортером окатишів серед країн колишнього СРСР. Поточні виробничі активи - Полтавський і Єристовський ГЗК. Ferrеxpo plc володіє 100% акцій Ferrexpo AG, якій, у свою чергу, належить 100% акцій Полтавського ГЗК і 100% акцій Єристівського ГЗК. У 2019 р. компанія виробила 10,5 млн т залізорудних окатишів. Основними споживачами продукції є сталеливарні підприємства з Австрії, Німеччини, Японії, Південної Кореї, Тайваню, Китаю, Словаччини, Чехії, Туреччини, В'єтнаму, а також США. Акції Ferrexpo котируються на основному майданчику Лондонської фондової біржі під тікером FXPO.

Зараз ви читаєте новину «Ferrexpo інвестувала в українські активи понад 5,8 млрд грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути