пʼятниця, 22 травня 2020 21:10

Фермери ризикують не продати молоду картоплю

Фермери ризикують не продати молоду картоплю
У магазинах українську молоду картоплю продають по 30-45 грн/кг. Фото: pixabay.com

Цьогоріч через проблеми з базарами та перевиробництво рання картопля може залишитися на полях. Фермери суттєво розширили площі під нею, але не мають можливості продати продукцію.

"Підозрюємо, що у кінці травня - червні картопля будуть залишати на полях, тому що площі серйозно розширені саме під ранньою картоплею. Багато аграріїв збільшили їх з 5-10 гектарів торік до 100 гектарів у 2020 році", - повідомила виконавчий директор Української асоціації виробників картоплі Оксана Руженкова, пише seeds.org.ua.

За її словами, картопля від новачків на ринку не завжди відповідає вимогам супермаркетів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Золота" гречка, або як змінилися ціни під час другого місяця карантину

"Багато хто сподівався заробити на Великдень, коли б картопля коштувала 60-80 гривень за кілограм, але ніхто не очікував введення карантину", - каже Руженкова.

Сьогодні у магазинах українську молоду картоплю продають по 30-45 грн/кг. Єгипетську, яку реалізують під виглядом ранньої, можна придбати по 18 грн/кг.

Із початку травня уряд дозволив відкривати продовольчі ринки. Мають дотримуватися обмежень: продавцям і покупцям повинні міряти температуру, територія - дезінфікуватися, на входах - стояти антисептики. Необхідно ходити в масках. Торговці повинні сидіти за захисними екранами і на відстані у три метри одне від одного. На кожні 10 квадратних метрів має бути не більше одного покупця.

Зараз ви читаєте новину «Фермери ризикують не продати молоду картоплю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути