середа, 31 січня 2018 11:08

Facebook та Instagram заборонили рекламу криптовалюти

Facebook та Instagram заборонили рекламу криптовалюти
Facebook та Instagram не дозволять публікувати рекламу криптовалюти. Фото: novorossia.su

Соціальні мережі Facebook та Instagram не дозволять публікувати рекламу криптовалюти і проведення ICO.

Про це йдеться в офіційному повідомленні компанії.

Така заборона діє не тільки в соцмережах, але і в рекламній платформі Audience Network. Тепер жоден рекламодавець, включаючи легальні компанії, не зможе рекламувати біткоїни й іншу криптовалюту, пропозиції придбати токени в рамках ICO або бінарні опціони. Facebook називає їх фінансовими продуктами і послугами, які використовуються для введення користувачів в оману або шахрайства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Японські хакери пограбували криптовалютну біржу на $500 млн

У рекламі подібних фінансових інструментів йдеться: "Почніть торгувати бінарними опціонами прямо зараз і отримаєте десятирічну гарантію торгівлі без ризику", "Натисніть тут, щоб дізнатися більше про нашу безризикову криптовалюту, яка дозволяє здійснювати миттєві перекази по всьому світу", "Нове ICO! Купіть токени зі знижкою 15% прямо зараз!", "Використовуйте свої пенсійні накопичення для покупки біткоїнів".

Згодом Facebook може переглянути заборону, коли навчиться відстежувати саме шахрайські оголошення і відокремлювати їх від оголошень сумлінних учасників ринку.

У випадку неспроможності найближчим часом врегулювати статус криптовалюти в Україні, держава повинна офіційно заборонити її обіг.

Статус криптовалют та їхній обіг в Україні не визначений, зловмисники активно використовують їх для анонімізації своїх злочинних дій, заявив керівник Департаменту кіберполіції Сергій Демедюк.

Зараз ви читаєте новину «Facebook та Instagram заборонили рекламу криптовалюти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути