пʼятниця, 18 січня 2019 20:29

Євросоюз виділить 4,5 млрд євро на інфраструктуру в Україні

Євросоюз виділить 4,5 млрд євро на інфраструктуру в Україні
Україна отримає 4,5 млрд євро на розвиток інфраструктури. Фото: Interbuh

39 українських інфраструктурних проектів, що входять до стратегії Drive Ukraine 2030 включені в індикативний план будівництва транс'європейської транспортної мережі TEN-T. Європа виділяє на ці проекти майже 4,5 млрд євро.

Згаданий план підготовлений ЄС і Світовим банком з метою розвитку транспортного сполучення в країнах "Східного партнерства". Про це заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян, повідомляє ЦТС.

Міністр зазначив, що реалізація цих 39 проектів дозволить значно поглибити інфраструктурну інтеграцію України і в перспективі стати органічною частиною загальноєвропейської транспортної мережі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки мільярдів боргу віддасть Україна 2019-го

"Коли ми говоримо, що імплементація Drive Ukraine коштує близько 60 млрд доларів, то вже в перший рік її реалізації ми маємо мінімум 50% фінансування з держбюджету і 10% фінансування з боку наших європейських партнерів, міжнародних фінансових організацій і за рахунок державно-приватного партнерства", - уточнив Омелян.

Україна протягом 2019-го має отримати 2 транші розміром $1,3 млрд кожен від Міжнародного валютного фонду. Кошти надійдуть у межах кредитної програми stand-by.

Зараз ви читаєте новину «Євросоюз виділить 4,5 млрд євро на інфраструктуру в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути