пʼятниця, 29 травня 2020 14:41

Євросоюз направить в Україну €500 млн

Євросоюз направить в Україну €500 млн
Україна виконала всі вимоги, щоб отримати від Євросоюзу макрофінансову допомогу. Фото: Pixabay

У рамках четвертої програми макрофінансової допомоги Україна отримає від Євросоюзу €500 млн.

Україна виконала дванадцять політичних дій, які раніше узгодила з ЄС. Це заходи щодо боротьби з корупцією та відмиванням грошей, управління державними фінансами, у банківському секторі, енергетиці, сферах охорони здоров'я та соціальної політики. Зараз Україна завершує роботу над новою угодою з Міжнародним валютним фондом, повідомили у Єврокомісії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МВФ не збирається розглядати програму фінансування для України

Крім того, Євросоюз уже надав Україні €3,8 млрд у вигляді позик з 2014 року. Це найбільша макрофінансова допомога, яку ЄС виділив одній країні-партнеру.

"Цей останній кредит у розмірі €500 млн - ще один доказ нашої рішучості активно підтримувати Україну та її народ у важкі часи. Будемо надавати подальшу надзвичайну підтримку Україні в рамках ширшого пакета заходів підтримки у зв'язку з пандемічною кризою" - наголосив єврокомісар з економіки Паоло Джентілоні.

До цього Рада Європейського Союзу підтримала виділення Україні €1,2 млрд. Гроші будуть задіяні для подолання економічних наслідків пандемії коронавірусної інфекції. Комісія готова виплатити перший транш у розмірі €600 млн якомога швидше після укладення Меморандуму про взаєморозуміння з Україною. У ньому будуть викладені політичні дії, які Україна зобов'язується виконати для отримання другої частини допомоги.

Зараз ви читаєте новину «Євросоюз направить в Україну €500 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути