четвер, 01 лютого 2018 11:36

Європейські енергоексперти нададуть об'єктивну оцінку НКРЕКП - екс-заступник міністра

Європейські енергоексперти нададуть об'єктивну оцінку НКРЕКП - екс-заступник міністра
Європейське енергоспівтовариство планує завершити аудит діяльності НКРЕКП в березні 2018 року. Фото: Еспресо.TV

В рамках проведеного аудиту, Європейське енергоспівтовариство зможе показати реальну картину роботи НКРЕКП, після чого його результати важливо обговорити енергетичними експертами в Україні. Про це заявив екс-заступник міністра енергетики України, президент українського національного комітету CIGRE Олександр Светелик.

"У Європейському співтоваристві фахівці хороші і, як правило, працюють відкрито. Я думаю, що вони дадуть реальну картину", - зазначив він.

Крім того, за словами екс-заступника міністра енергетики, результати аудиту необхідно обговорити за участю українських енергетичних експертів. "Я думаю, що Комісія не буде проти того, щоб ще якісь експерти переглянули результати аудиту. Це зайвим не буде, і секретів там ніяких немає. Комісія завжди засідання проводить відкрито, тому в принципі всі рішення, які вона приймає, можна відстежити", - сказав Олександр Светелик.

Нагадаємо, 17 серпня співробітники НАБУ провели обшуки в приміщеннях Національної комісії з регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг в рамках кримінального провадження про змови в інтересах генкомпаній при затвердженні формули Роттердам+.

Голова НКРЕКУ всі звинувачення НАБУ спростовує. Зі свого боку, Регулятор звернувся до Секретаріату Європейської енергетичної спільноти з проханням провести незалежний аналіз його діяльності.

За словами Дмитра Вовка, Енергоспівтовариство планує завершити аудит в березні 2018 року.

Зараз ви читаєте новину «Європейські енергоексперти нададуть об'єктивну оцінку НКРЕКП - екс-заступник міністра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути