вівторок, 01 листопада 2011 10:48

Європейська криза спровокувала перше гучне банкрутство у США

Європейська криза спровокувала перше гучне банкрутство у США

Один з найбільших в США брокерських холдингів - MF Global - подав у нью-йоркський суд позов про банкрутство і захист від кредиторів.

Керівництво компанії вимушене було піти на крайні заходи через великий обсягу майбутніх списань за європейськими облігаціями.

Це породило нову хвилю побоювань щодо того, що європейська боргова криза може перекинутися на світові фінансові ринки.

Відповідно до постанови суду, на посаду розпорядника майна призначений Джеймс Гідденс, який буде курирувати питання, пов'язані з ліквідацією підприємства та розрахунком за його борговими зобов'язаннями перед кредиторами. До цього призначення Гідденс керував процедурою банкротстваLehman Brothers.

Холдинг міг втратити за операціями з європейськими облігаціями більше $ 6 млрд. При цьому сукупний борг компанії становить $ 39,7 млрд, а активи - $ 41 млрд. За підсумками III кварталу MF Global відзвітувала про збитки в $ 191,6 млн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як заробити під час кризи?

До прийняття рішення про банкрутство директорат компанії намагався врятувати MF Global, ведучи переговори про її продаж з інвестбанками Goldman Sachs, State Street, Macquarie.

"Рано вранці MF Global поінформувала регуляторів, що операція з її продажу не відбудеться. Крім того, компанія повідомила про можливі недостачі по окремих клієнтських рахунків", - йдеться в спільній заяві Комісії з цінних паперів і бірж США (SEC) і Комісії з термінової біржової торгівлі (CFTC).

"Процедура банкрутства буде найкращим способом захистити кошти клієнтів", - підкреслюють регулятори.

Відразу після цього американська газета The New York Times повідомила, що регулятори виявили недостачу мільйонів доларів за окремими клієнтських рахунків. Трохи пізніше ця цифра була уточнена до $ 700 млн. Можливо, брокерська компанія використала кошти клієнтів для фінансування власних операцій.

Відразу після подачі компанією позову про банкрутство торги її акціями в Нью-Йорку були припинені.

Зараз ви читаєте новину «Європейська криза спровокувала перше гучне банкрутство у США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути