Ексклюзиви
понеділок, 23 травня 2011 09:16

Євро обвалюється щодо європейських валют, курс долара іде вгору

Євро обвалюється щодо європейських валют, курс долара іде вгору

Курси долара та ієни до євро і ряду інших світових валют зростають під час торгів, оскільки інвестори стурбовані поглибленням боргової кризи в європейських країнах.

Тим часом євро подешевшав до рекордного мінімуму по відношенню до швейцарського франка - 1,2349 франка, повідомляє агентство Bloomberg.

Сьогодні курс євро на 7:40 становив $ 1,4065 проти $ 1,4161 за підсумками торгів у Нью-Йорку 20 травня.

Вартість японської валюти щодо долара опустилася до цього часу до 81,87 ієни з 81,70 на кінець попередньої сесії.

Курс ієни до єдиної європейської валюти становив на 7:40 сьогодні 115,19 ієни проти 115,69 на закриття ринку в п'ятницю.

"Підсумки вихідних, включаючи вибори в Іспанії, стали ще однією причиною зберігати настороженість щодо боргової ситуації в Європі. Це ще один негативний чинник для євро", - зазначив старший валютний аналітик Westpac Banking Corp. Шон Келлоу.

Європейська боргова криза вийшла на новий виток після того, як Греція опинилася після подій минулого тижня ще на крок ближче до реструктуризації своїх непідйомних боргів.

Рейтингове агентство Fitch знизило у п'ятницю довгостроковий рейтинг Греції відразу на три щаблі - до "B +". Ризики для країни, на думку агентства, виросли, тому що їй потрібні тепер додаткові заходи для скорочення бюджетного дефіциту до запланованих 7,5% ВВП в 2011 році.

Міністерство фінансів Італії оголосив про посилення економічної реструктуризації та планований вихід на збалансований бюджет до 2014 року. Агентство S & P погіршило прогноз по рейтингах Італії з "стабільного" до "негативного".

Правляча в Іспанії Соціалістична партія зазнала поразки на регіональних виборах. Це може послабити становище уряду і його можливості зі скорочення дефіциту бюджету країни.

Соціалісти отримали лише 28% голосів на минулих в неділю виборах за підсумками підрахунку 99% бюлетенів. Опозиційна Народна партія заручилася підтримкою 38% виборців.

Зараз ви читаєте новину «Євро обвалюється щодо європейських валют, курс долара іде вгору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути