Ексклюзиви
неділя, 28 жовтня 2018 10:30

Їсть бургери та полюбляє колу: один із найбагатших людей світу святкує день народження

Автор: itc.ua
  Статки Білл Гейтса становлять  млрд. Він займає другу позицію у рейтингу Forbes.
Статки Білл Гейтса становлять млрд. Він займає другу позицію у рейтингу Forbes.

"Якщо вас щось не влаштовує на роботі - створюйте власну справу. Я починав бізнес в гаражі. Варто витрачати час тільки на те, що вам цікаво", - говорить співзасновник корпорації Microsoft, американський мільярдер Білл Гейтс. Сьогодні святкує своє 63-річчя.

Він народився 28 жовтня 1955 року в Сіетлі (США). У 31 рік став наймолодшим мільярдером. Його статки оцінювали в $12,9 млрд. Сьогодні з $90 млрд займає другу позицію у рейтингу Forbes.

У 1975 році Білл Гейтс разом зі шкільним товаришем Полом Алленом створили Microsoft - найбільшу компанію з розробки програмного забезпечення. До січня 2000 року Гейтс був головним виконавчим директором. У червні 2006-го перейшов з повної на часткову зайнятість. Залишив посаду голови Microsoft у лютому 2014-го.

Gazeta.ua зібрала 5 фактів про американського бізнесмена.

1. Білл Гейтс за рекордну ціну викупив найвідоміший манускрипт Леонардо да Вінчі. У 1994 році на аукціоні придбав Лестерський кодекс за $30,8 млн. Це збірка малюнків і творів Леонардо да Вінчі, створених у період між 1504 і 1508 роками. Іноді бізнесмен здає кодекс в оренду музеям.

2. Разом із дружиною створив благодійний фонд Білла і Мелінди Гейтс. Його головна мета - підтримка і поліпшення системи охорони здоров'я, подолання голоду в бідних країнах. Кошти фонду направляє на програму з попередження і лікування СНІДу, туберкульозу. Протягом 50 років після смерті подружжя кошти фонду направлять на благодійність. Зокрема на медичні дослідження. Діти Білла Гейтса у спадок отримають по $10 млн. Це 0,01% від статків мільярдера.

3. У 2017 році Білл Гейтс передав на благодійність акції Microsoft на суму $4,6 млрд. Це найбільше пожертвування мільярдера з 2000 року. Становить 5% всіх його статків. Щоправда точно не відомо, хто отримав кошти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білл Гейтс зізнався, про що шкодує в житті

4. Маєток білла Гейтса називається "Ксанаду 2.0". Щоб побудувати його, мільярдеру знадобилося 7 років. Понад $123 млн бізнесмен витратив на меблі та електроніку. У будинку є 24 ванні кімнати, обідній зал на 150 осіб, басейн, бібліотека з секретними книжковими шафами, домашній кінотеатр та озеро з фореллю.

Автор: Новое Время
  Білл Гейтс разом із дружиною Меліндою створив благодійний фонд.
Білл Гейтс разом із дружиною Меліндою створив благодійний фонд.

5. За словами керуючого директора благодійного фонду Джо Керрелла, на обід Білл Гейтс їсть бургери з McDonalds. Полюбляє дієтичну колу. Рідко харчується вдома, не хоче витрачати час на приготування їжі.

Білл Гейтс написав дві книги — "Дорога в майбутнє" (1995) і "Бізнес зі швидкістю думки" (1999). Крім того, щороку американський мільярдер ділиться списком книг, які вразили його найбільше.

Зараз ви читаєте новину «Їсть бургери та полюбляє колу: один із найбагатших людей світу святкує день народження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути