субота, 01 вересня 2018 16:46

ЄС став найбільшим торговельним партнером України

ЄС став найбільшим торговельним партнером України
Порошенко розповів про результати Угоди про асоціацію. Фото: KP.UA

За рік чинності Угоди про асоціацію Європейський союз став найбільшим торговельним партнером України.

"Рівно рік тому в повному обсязі набула чинності Угода про асоціацію між Україною та ЄС - прапор Революції Гідності, дороговказ для реформ та нашого європейського майбутнього. Це символ нашої незалежності, і саме тому такою важливою є її належна імплементація. Саме під час голосувань за євроінтеграційні закони показують справжні обличчя популісти, скептики та реваншисти, які говорять про зміни лише на словах, для яких власні політичні та бізнес-інтереси важливіші за гідне майбутнє всієї Української держави", - зазначив президент Петро Порошенко у Facebook.

Він подякував уряду, представникам проєвропейської парламентської більшості та громадянського суспільства за зусилля з імплементації Угоди. За словами президента, вже є перші результати чинності Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент підтримав невеликих сільгоспвиробників та скасував "соєві правки"

"Сьогодні країни Євроcоюзу стали найбільшим торговельним партнером України - частка ЄС у зовнішній торгівлі України сягнула 42%. За перше півріччя цього року ми експортували до ЄС товарів та послуг на $11,2 млрд, що майже на $2 млрд більше за аналогічний період минулого року", - написав Порошенко.

Він запевнив, що влада надалі поглиблюватиме секторальну і політичну інтеграцію України до ЄС.

"Наше завдання – довести цю справу до кінця, забезпечити повноправне членство України в Євросоюзі. Як президент, докладатиму до цього максимум зусиль. Як і обіцяв, внесу до Верховної Ради законопроект про закріплення в Конституції України нашого курсу на вступ до ЄС та НАТО", - наголосив Порошенко.

На переговорах перед підписанням Мінських домовленостей президент Росії Володимир Путін із криками до президента України Петра Порошенка погрожував розчавити Україну.

Зараз ви читаєте новину «ЄС став найбільшим торговельним партнером України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути