Ексклюзиви
понеділок, 30 березня 2020 15:35

ЄС підготував для України €80 млн: для чого виділять кошти

ЄС підготував для України €80 млн: для чого виділять кошти
ЄС виділить Україні €80 млн грошової підтримки, щоб боротися з поширенням пандемії коронавірусу. Фото: pixabay.com

Єврокомісія направить Україні €80 млн у рамках глобального реагування на спалах коронавірусу.

Пояснюють, що, крім актів агресії на сході країни та незаконної анексії Криму і Севастополя РФ, Україна зазнала негативного впливу пандемії, пише "Європейська правда".

ЄС підтримує Україну, щоб мінімізувати вплив кризи на систему охорони здоров'я, повсякденне життя людей та економіку. Це дозволить придбати необхідні медичні засоби та обладнання, посилити спроможність системи охорони здоровʼя реагувати на спалах захворювання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пандемія коронавірусу: як відреагує економіка України та країн ЄС

€80 млн - це перший пакет підтримки. Загалом Єврокомісія планує спрямувати €140 млн на потреби Вірменії, Азербайджану, Білорусі, Грузії, Молдови та України. Також комісія перенаправить використання існуючих інструментів на суму до €700 млн для сприяння пом'якшенню соціально-економічних наслідків коронавірусної кризи.

ЄС планує підтримувати малий і середній бізнес в Україні. Прискорює запуск нової програми підтримки на суму €20 млн у межах бюджету ЄС на 2020 рік. Це дасть ще €10 млн на гривневе кредитування малого та середнього бізнесу. Також запровадять програму підтримки малих фермерських господарств у розмірі €25 млн. Торік уже виділили €26 млн.

Україна домовилася з Міжнародним валютним фондом про збільшення розміру нової програми з $5,5 млрд до $8 млрд, заявляє президент Володимир Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «ЄС підготував для України €80 млн: для чого виділять кошти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути