пʼятниця, 25 вересня 2020 20:14

ЄС не є благодійною організацією або банкоматом - Боррель

ЄС не є благодійною організацією або банкоматом - Боррель
Боррель розповів про розмову з Зеленським. Фото: pexels.com

У Євросоюзі розраховують, що Україна повністю скористається перевагами співпраці у рамках Угоди про асоціацію та зони вільної торгівлі.

"Як я вже сказав президенту, ЄС не є благодійною організацією або банкоматом. Найкращий спосіб підтримати Україну для нас – це допомогти у реформуванні країни. Але лише українці власноруч можуть втілити ці реформи. Найкращим способом стабілізувати наш регіон сусідства є стабільна, заможна і демократична Україна", - йдеться у статті високого представника ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозепа Борреля "Олігархи, корупція та Covid-19: про що я говорив із президентом Зеленським".

Він нагадав, що Євросоюз виділив Україні понад €90 млн для боротьби з наслідками короновірусу.

"Останніми місяцями криза, спричинена Covid-19, погіршила соціально-економічну ситуацію в Україні, як і будь-де в інших країнах світу. У другому кварталі поточного року ВВП України впав на 11,4%. Однак не всі чинні труднощі в Україні пов'язані з Covid-19", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Безвіз під загрозою: ЄС уважно спостерігає за ситуацією з НАБУ і САП

Олігархи досі зберігають значний вплив. Вони володіють більшістю національних телеканалів.

"Свобода інформації є киснем демократії, а незалежні медіа мають вирішальне значення в зусиллях України щодо забезпечення стійкого інформаційного простору та активного громадянського суспільства", - зазначив дипломат.

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна прагне повної інтеграції до Євросоюзу. Про це він заявив в інтерв'ю словацькому виданню Hospodárske noviny.

Зараз ви читаєте новину «ЄС не є благодійною організацією або банкоматом - Боррель». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути