Ексклюзиви
понеділок, 12 вересня 2011 20:03

Енергозатратні цукрозаводи Вінниччини потрібно відправити на металолом

Енергозатратні цукрозаводи Вінниччини потрібно відправити на металолом

Енергозатратні цукрозаводи Вінниччини потрібно відправити на металолом

Таку думку висловив сьогодні під час прес-конференції у приміщенні облдержадміністрації голова Вінницької облдержадміністрації Микола Джига.

"Цукроваріння є головною прерогативою Вінницької області. Цього року буде працювати 13 заводів, на сьогодні вже 8 у роботі. Інші запускаються. Урожайність теж висока - 400, а в деяких господарствах і по 500, центнерів з гектара.  Так що є підстава вважати, що Вінниччина буде тримати перші місця в агропромисловому комплексі", - запевнив губернатор.

Деякі цукрозаводи у Вінницькій області асоціюються з протестами та мітингами місцевих мешканців.

"Продали заводи, хотіли заробити кошти. Думали, що будуть працювати і отримувати прибуток для населення. Не вийшло, і зараз не зрозуміло, що з цими заводами коється. По великому рахунку, держава не має права втручатись. Єдине, щоб людей не дратувати, слідкуємо за тим, щоб ніяка техніка не заїжджала і не вивозила нічого звідти. Але власник захищений законом. І така ситуація не тільки по Степанівському заводу, але й по Кирнасівському і по Бершадському.  Продали Корделівській завод невідомо кому. Зараз там роботу неможливо відновити. Сумніваюсь, що ці заводи зможуть у майбутньому працювати. Якщо у нас заводи 1861 року, то вони технілогічно віджили. Ми запустимо ще 5 заводів потужних, і вони будуть працювати. Всі інші - це металолом. Вони енергозатратні, дорогі в обслуговуванні, - зазначив він.

Як відмітив губернатор, в активному проектуванні зараз знаходяться два сучасних цукрозаводи.

Зараз ви читаєте новину «Енергозатратні цукрозаводи Вінниччини потрібно відправити на металолом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути