Ексклюзиви
вівторок, 20 квітня 2021 14:04

Електроенергія подорожчає: назвали нову ціну

Електроенергія подорожчає: назвали нову ціну
За споживання понад 500 кВт/год на місяць, тариф може зрости до 2,5 грн. Фото: Олена Луценко

З 1 липня планують збільшити вартість електроенергії в Україні. Зокрема, для тих хто споживає понад 500 кВт-год на місяць, тариф може зрости до 2,5 грн. Зараз платять 1,68 грн.

"Якщо в людини великий будинок і багато техніки, вона може платити 2,5 гривні. Так і розмірковують в Кабінеті міністрів. Спочатку думали про обсяг понад 300 кВт-год, а потім від 500. Такі ціни планують встановити з 1 липня", – розповів OBOZREVATEL Олег Попенко, голова департаменту житлово-комунальної інфраструктури Громадської ради при КМДА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Тарифи обганяють інфляцію" - правозахисник

Попенко вважає, що можна запровадити чотири тарифи: на перші 100 кВт-год — 90 коп., від 100 до 500 кВт-год – 1,68 грн, від 500 до 1000 – 2,5 грн, вище 1000 кВт-год – понад 3 грн.

"Однак і це не допоможе вирішити брак коштів на компенсацію вартості генерації струму. Необхідно розібратися з ефективністю управління держпідприємствами, змінити правила. Тільки на тендерах електроенергії в Енергоатомі втратили мільярди гривень", – вважає Попенко.

Рада не підтримала проєкти постанов щодо запровадження мораторію терміном на один рік на підвищення тарифів на енергоносії та зниження цін на електроенергію і тарифів на розподіл газу.

Зараз ви читаєте новину «Електроенергія подорожчає: назвали нову ціну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути