Ексклюзиви
пʼятниця, 06 лютого 2015 19:18

Екс-управляючі "Амстора" заборгували постачальникам понад 300 млн грн

Екс-управляючі "Амстора" заборгували постачальникам понад 300 млн грн
Фото: forbes.ua

Екс-управляючі торговельною мережею "Амстор" допустили нагромадження боргів перед постачальниками на суму, що перевищує 300 млн грн.

Про це пише видання "Кореспондент".

"Вагоровський (міноритарний акціонер і екс-управляючий "Амстора", - ред.) з липня перестав платити банкам за кредитами, а з вересня перестав платити постачальникам, борги перед якими вже виросли до 300 млн грн", - цитує видання директора зі зв'язків із громадськістю "Смарт-Холдинга" Євгена Загорулька.

Видання повідомляє, що міноритарні акціонери групи компаній "Амстор" брати Володимир і Олександр Вагоровські хотіли вивести бізнес на підконтрольні їм компанії, а цю заборгованість залишити головним акціонерам.

Видання зазначає, що головні акціонери відновили контроль над 20 магазинами мережі, які розташовані поза зоною АТО. Ще 18 магазинів, що перебувають на території так званої ДНР, не працюють за українськими законами й не перераховують виторг на рахунки ДК "Амстор".

Видання зазначає, що відкрита фаза протистояння навколо торговельної мережі вже позаду.

"Очевидних передумов до серйозних розглядів немає, оскільки оскаржити право власності акціонерів, що володіють 85% мережі, і їхнє право змінювати менеджмент досить складно", - зазначає автор статті.

Нагадаємо, що 31 грудня 2014 року озброєні люди заблокували роботу низки магазинів мережі "Амстор" у Києві, Запоріжжі, Дніпропетровську, Маріуполі й інших містах. На місце подій прибула міліція, робота магазинів була відновлена, але ненадовго. Зараз не працює більшість магазинів мережі "Амстор".

Смарт-Холдинг, основний акціонер "Амстора", заявив, що озброєні люди, які блокували магазини мережі, діяли за вказівкою її колишнього управляючого й міноритарного акціонера Володимира Вагаровського. Екс-управляючий не погодився з рішенням головних власників про відсторонення його від управління групою компаній "Амстор" і робить все, щоб дестабілізувати роботу торгових центрів і приховати обсяги розкрадань. Результати аудиту, проведеного головним акціонером, виявили спроби Вагоровських привласнити компанію, а також розкрадання коштів для особистого збагачення.

Вагоровські наразі контролюють магазини на території так званої "ДНР", виторг яких не приходить на рахунки ДК "Амстор".

Компанія "Гелабран Реал Істейт" - акціонер, що стояв біля джерел створення групи компаній "Амстор" (входить у сферу впливу Едуарда Шифріна й Олександра Шнайдера), підтримав головного акціонера групи - Смарт-Холдинг у прагненні стабілізувати роботу торгових центрів "Амстор" по всій Україні. У повідомленні компанії було сказано: "Ми засуджуємо дії міноритарного акціонера Володимира Вагоровського й колишнього менеджменту в особі Олександра Вагоровського, які призвели до зупинки роботи магазинів.

В 2009 році Шифрін і Шнайдер - мажоритарні акціонери торговельної мережі "Амстор" - продали частину своїх акцій компаніям, пов'язаним зі Смарт-Холдингом. Їхня частка зменшилася з 60 до 15%. Смарт-Холдинг став головним акціонером торговельної мережі з 70% акцій. Частина акцій була викуплена в міноритарного акціонера ДК "Амстор" Володимира Вагоровського. Його частка зменшилася з 40 до 15 %. Брати Олександр і Володимир Вагоровські за рішенням акціонерів до останнього часу займалися операційним управлінням торговельною мережею.

Зараз ви читаєте новину «Екс-управляючі "Амстора" заборгували постачальникам понад 300 млн грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути