неділя, 17 серпня 2014 06:10

Експорт кримських товарів в ЄС скоротився в 250 разів

Експорт кримських товарів в ЄС скоротився в 250 разів
Фото: Reuters

Експорт товарів кримських виробників в ЄС у квітні-травні поточного року порівняно з минулим скоротився в 251 раз: з 171 млн доларів США до 113 тисяч. Про це повідомив науковий консультант центру Разумкова Володимир Сіденко, посилаючись на дані Крымстата, передає ZN.UA.

"У квітні-травні 2014 року обсяг поставок товарів з Криму у країни ЄС становив мізерні 113,4 тис доларів, тоді як в 2013-му було близько 171 млн доларів, тобто в середньому 251 раз більше", - йдеться в повідомленні.

Через невизнання Євросоюзом анексії півострова і введення заборони на поставки товарів, сертифікати на які видані за межами України, ринок Росії залишився практично єдиним для кримських товаровиробників.

"Крим не визнається світовим співтовариством як частина території Російської Федерації. А це означає, що він фактично не має можливості використовувати міжнародно-правові норми для захисту інтересів суб'єктів економічної діяльності на території півострова", - зазначив Сіденко.

Нагадаємо, раніше в Криму зафіксували дефіцит молочної продукції через торгові обмеження, введені Росією проти українських виробників.

Після чого так звані "кримські влади" звернулися до уряду РФ з проханням скасувати обмеження щодо продукції з України.

Зараз ви читаєте новину «Експорт кримських товарів в ЄС скоротився в 250 разів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути