середа, 04 квітня 2018 08:28

Експерти розповіли про ціни на пальне

Експерти розповіли про ціни на пальне
У найближчі тижні ціна на бензин і дизпаливо не зміниться. Фото - Укрінформ

Автозаправки в березні знизили ціни на паливо в середньому на 20-30 копійок. Найбільше подешевшав автогаз. За словами експертів, потенціал до зниження цін в березні був у кілька разів більше.

У квітні стартують польові роботи, українці почнуть більше їздити. Це означає, що попит на паливо зросте в рази, передає "Сегодня".

Ціни на паливо почали падати ще в лютому. Тоді гривня зміцнилася до долара, а вартість нафтопродуктів на кордоні почала знижуватися. Сьогодні заправити повний бак машини на 48 літрів дешевше на 10-20%, ніж на початку березня. Заправка повного бака бензином А-95 + подешевшала на 17,76 грн. А-95 - на 4,32 грн, А-92-м вигідніше на 10,08 грн, дизпаливо - 12,96 грн.

"Ситуація на ринку була стабільною. Крім того, що ціна на нафту трималася, курс валют теж був більш-менш на одному рівні. Це і дало стабільні ціни", - каже Сергій Куюн, директор "Консалтингової групи А-95".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захисники України залишилися без палива на 676 млн грн

За прогнозами експерта Геннадія Рябцева, потенціал до зниження цін скоротиться до нуля. Далі все буде залежати від курсу гривні. Якщо національна валюта ослабне хоча б трохи, тоді трейдери відреагують підняттям цін. При цьому польові роботи вже давно не впливають на ціни палива. Аграрії підписують прямі договори на поставку палива безпосередньо з нафтопереробними заводами. Малі аграрні підприємства - на роздрібному ринку. Але є ризик з боку білоруських нафтопереробних заводів. Їх зупинка на плановий ремонт змусить трейдерів орієнтуватися на польський і литовський бензин. Так було в минулому році. Це може стати причиною подорожчання палива в квітні. Але така ситуація може виникнути в компаніях, які не підписали контракти про постачання фіксованих обсягів палива протягом року.

У найближчі тижні ціна на бензин і дизпаливо не зміниться.

Раніше водіїв попереджали про стрімке зростання цін на пальне. Нафта стрімко дорожчала. Через перевиконання ОПЕК планів щодо стримування виробництва нафти.

Зараз ви читаєте новину «Експерти розповіли про ціни на пальне». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути