пʼятниця, 14 червня 2019 21:10

Експерти порадили, коли треба просити більшу зарплату

Експерти порадили, коли треба просити більшу зарплату
Інколи надбавку до зарплати треба просити самостійно. Щоправда на це мають бути причини. Фото: NewsOne

Часто працівники чекають, що роботодавці самі вирішать підняти їм зарплату. Бувають випадки, коли надбавку треба просити самостійно.

Якщо впевнені, що маєте отримувати більше, скажіть про це керівництву. Про аргументи, які краще наводити у такому випадку пише Work.ua.

Попередня домовленість

Якщо ще на співбесіді домовилися з роботодавцем про умови зростання зарплати, нагадайте йому про це. Наприклад, вам обіцяли платити більше після випробувального терміну, чи успішного закінчення проекту. Дізнайтеся, чому курівництво не поспішає виконувати свої обіцянки. Можливо його щось не влаштовує у вашій роботі.

Робите більше, ніж повинні

Якщо виконуєте роботу за трьох, то маєте отримувати відповідно. Скажіть керівництву, що готові продовжувати робити це ж, але за додаткову плату.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт пояснила, кого у першу чергу беруть на роботу

На вас є попит

Якщо вас дійсно запрошують на роботу в інші компанії, можете розказати про це безпосередньому керівництву. Але не варто шантажувати його. Поясніть, що добре знаєте компанію, бачите себе в ній, любите колектив, але вам запропонували більше грошей, тому будете звільнятися.

Справи компанії йдуть добре

Якщо у компанії тимчасові фінансові труднощі, про підвищення краще на деякий час забути. В іншому випадку сміливо просіть підвищення зарплати.

В Україні найбільшу середньомісячну зарплату у першому кварталі 2019-го отримували у сфері авіаційного транспорту — 25 850 грн. Щоправда, це на 19,6% менше, ніж торік. Працівники сфери фінансової та страхової діяльності отримували 18 572 грн - на 17,9% більше, ніж 2018-го. У сфері інформації та телекомунікації платили 16 362 грн. Це на 24,9% більше, ніж отримували працівники торік.

Зараз ви читаєте новину «Експерти порадили, коли треба просити більшу зарплату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути