пʼятниця, 28 квітня 2017 16:40

Експерт зазначив непослідовність заяв керівництва НБУ щодо Приватбанку

Експерт зазначив непослідовність заяв керівництва НБУ щодо Приватбанку
Журналіст Олександр Дубінський сказав, що націоналізація ПриватБанку завдала державі збитків в розмірі 60 мільярдів гривень. Фото: Ukr.Media

Позиція глави Національного банку України Валерія Гонтаревої і її заступника Катерини Рожкової щодо Приватбанку завдала державі збитків в розмірі 60 мільярдів гривень, вважає експерт, журналіст Олександр Дубінський.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

"Прочитав я черговий шедевр думки, народженої заступником голови НБУ Катериною Рожковою - і не можу не звернути увагу на чергову брехня вищих посадових осіб Нацбанку про націоналізацію ПриватБанку. Брехні, до речі, там приблизно на 76 мільярдів гривень, 2/3 з яких - прямі збитки бюджету ", - відзначає він.

Так, за його даними, по-перше, через чотири місяці після націоналізації виявилося, що "виведені за одну ніч 16 мільярдів гривень з ПриватБанку" - виводилися "зовсім не за одну ніч".

"По-друге, виявляється, що Рожкова і Гонтарева системно обманювали Міністерство фінансів, та й усіх громадян України", - зазначає журналіст.

Дубинський зазначає, що 5 листопада 2015 року Національний банк України офіційно запевнив, що "ПриватБанк" виконує всі норми ліквідності і працює в звичайному режимі, а 27 квітня 2017-го за заявою Рожкової, діагностику Привату вони закінчили влітку 2015 року, і обсяг кредитів пов'язаним особам там був величезний.

"Тобто, знали про проблеми, і півтора року про них мовчали? Причому, мовчали на шкоду державі - так як якщо б ПриватБанк був ліквідований восени 2015 року, то вкладникам просто виплатили б 90 млрд. гривень. На сьогодні ж, за словами Гонтаревої, потреба в докапіталізації ПриватБанку після націоналізації склала вже 150 млрд гривень. Що означає одну просту річ - замовчуванням проблем банку протягом півтора років Гонтарева і Рожкова завдали державі збитків в 60 мільярдів гривень", - зазначає Дубинський.

Зараз ви читаєте новину «Експерт зазначив непослідовність заяв керівництва НБУ щодо Приватбанку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути