понеділок, 10 липня 2017 21:10

Експерт сказав, яким буде курс долара до кінця тижня

Експерт сказав, яким буде курс долара до кінця тижня
Готівковий долар в банках буде в межах 25,9-26,1 гривень. Фото: bigmir)net

До кінця тижня продовжиться стабілізація курсу долара. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів старший аналітик "Альпарі" Вадим Іосуб.

"Не передбачається ні істотного зростання, ні падіння курсу. Офіційний курс долара і його вартість на міжбанку залишаться близько 26 гривень. Готівковий долар в банках буде в межах 25,9/26,1 гривень", - говорить аналітик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як впливає на курс гривні чорний ринок валюти - експерт

На початку минулого тижня стало відомо, що п'ятий транш кредиту МВФ у рамках програми розширеної фінансової допомоги затримується. Валютний ринок на цю новину практично не відреагував.

"Реакція гривні на цю подію не перевищила 0,2% за підсумками тижня. Це не дивно. Як мінімум, з початку цього року валютний ринок практично ігнорує як інформацію про затримку траншей, так і інформацію про їх виділення. З урахуванням нинішнього рівня золотовалютних резервів - трохи більше $17,6 мільярдів - затримка з виділенням траншу ніяких загроз ні для валютного ринку, ні для української економіки в цілому не несе. Їх рівень повернувся до обсягів червня 2014 року, після падіння до $5,6 мільярда в лютому 2015 року", - додав Вадим Іосуб.

Обмінний курс гривні 2018-го становитиме 29,3 грн за долар, 2019 – 30,5 грн за долар, 2020 – 31 грн за долар. Такі прогнози в проект бюджетної резолюції до 2020-го заклав уряд.

Зараз ви читаєте новину «Експерт сказав, яким буде курс долара до кінця тижня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути