середа, 24 січня 2018 21:10

Експерт розповів,чому долар може подорожчати до 30 гривень

Експерт розповів,чому долар може подорожчати до 30 гривень
Вже найближчим часом долар виросте до 29 гривень.Фото:image.112.ua

Гривня й надалі девальвуватиме. Вже найближчим часом долар виросте до 29 гривень. На такій позначці може протриматися довго. Влітку йомовірніше за все гривня зміцніє, а вже восени знову впаде до 30 гривень за долар. Про це у коментарі Gazeta.ua розповів фінансовий аналітик Олексій Кущ.

"Купуючи долар ми інвестуємо свої зароблені гроші в економіку США. З одної точки зору це безглуздо. Потрібно піднімати гривню, користуватись гривнею і вкладати гроші в національну валюту. Розумом це можна пояснити, але емоційно важко. Якщо людина бачить, що восени долар був 27, а зараз 29 і на кожній тисячі доларів людина заробляє 2 тисячі гривень, то таку спокусу дуже важко буде чимось перебити", - каже експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заробітчани не винні: експерти пояснили, чому ростуть ціни

Тіньовий сектор економіки формується в доларах. Є така практика, що дістати готівковий долар легше, ніж готівковий євро. Попит з боку бізнесу і формує ринок. До того ж євро дуже молода валюта і дуже динамічна. Українці таких коливань не люблять.

"В подорожчанні винне й суспільство. Воно нейтрально ставиться до того, як уряд девальвує гривню. Якби у Польщі чи в Румунії уряд так концентрувався навколо іноземної валюти, то населення вже б давно вийшло на вулицю і вимагало відставки голови центрального банку та уряду. В нас всім байдуже", - каже Олексій Кущ.

Щоб українців повернути до гривні треба, щоб держава пропагувала гривнецентризм. Для цього треба відновити довіру населення до Нацбанку, до уряду, необхідно, щоб бізнес постійно розвивався. Потрібна багатогранна стратегія розвитку, показати людям простий і досить ефективний план, як подолати бідність. І пояснити, що одним з ключових моментів цього плану має бути політика гривнецентризму. Це має бути сказано тими політиками, яким люди довіряють.

Національний банк України на 24 січня встановив курс долара на рівні 28,86 грн. Це на 1 коп. менше, ніж було вчора. Євро подорожчав на 1 коп. Сьогодні коштує 35,35 грн.

Курс російського рубля - 51 коп.

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповів,чому долар може подорожчати до 30 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути