четвер, 02 листопада 2017 21:10

Експерт розповів, що впливає на вартість пального

Експерт розповів, що впливає на вартість  пального
Подорожчання нафти впливає на український ринок. Фото: Порадимо

Бензин і дизпаливо дорожчають через зростання вартості нафти на світових ринках. Про це Gazeta.ua розповів аналітик "Альпарі" Максим Пархоменко.

"Подорожчання нафти впливає на український ринок. Котирування ростуть і через певний період - три дні або тиждень - ми бачимо підвищення цін на наших заправках", - говорить аналітик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бензин і дизпаливо завозять із 13 країн

На вартість нафти зараз впливає угода країн ОПЕК про скорочення видобутку до кінця 2018 року. А також - ситуація в Іраку.

"Саудівська Аравія і Росія готові продовжити термін дії угоди про скорочення видобутку нафти. В Іраку зараз наростає напруженість, що ускладнює поставки з регіонів, які займають курди. 30 жовтня іракські війська взяли під контроль провінцію Кіркук, яка була підконтрольна курдам. У зв'язку з цим, поставки нафти були припинені", - додав Максим Пархоменко.

Поставки бензину з Білорусі в жовтні скоротилися на 91%. Це призвело до дефіциту палива на українських АЗС. Різке зниження поставок пов'язане з плановим ремонтом на Мозирському НПЗ. Крім того, у вересні закінчилася більшість договорів з українськими компаніями. Також з 23 жовтня в Україні на плановий ремонт зупинився Шебелинський ГПЗ.

Дизельне паливо і бензин почали дорожчати в Україні з 8 вересня. До 1 листопада середня вартість бензину марки А-92 зросла на 2,50 грн, А-95 - 2,40 грн, А-95 + - 2,38 грн. ДП додало 2,94 грн.

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповів, що впливає на вартість пального». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути