вівторок, 19 червня 2018 12:40

Експерт розповів, що буде з доларом до кінця року

Експерт розповів, що буде з доларом до кінця року
В Україні через сировинну структуру коливання валюти відбуваються у серпні та вересні. Фото: novostipmr.com

В Україні до кінця року на валютному ринку будуть коливання. Через економічні та політичні чинники.

"Вже склалася сумна традиція циклічності коливань курсу національної валюти. Це в значній мірі пов'язано зі структурою економіки. Коли левова частина експорту - це, в кращому випадку, напівфабрикати, тоді багато залежить від ціни у світі на напівфабрикати і сировину", - заявив економіст Борис Кушнірук, передає "Обозреватель".

За його словами, в Україні через сировинну структуру коливання валюти відбуваються у серпні та вересні. У цей час гривня знецінюється. У другій половині жовтня — на початку листопада курс валют стабілізується.

"У грудні виросте попит на іноземну валюту. Це пов'язано зі святами та закриттям зобов'язань за товарними кредитами. У результаті гривня знеціниться. Цей процес триватиме до кінця січня. У кінці січня - початку лютого національна валюта почне зміцнюватися. Це триватиме до серпня", - підкреслив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні заборонили роботу міжнародної платіжної системи

Він додав, що подібні валютні коливання відбуваються кожного року.

"Цього року є всі підстави, щоб в середньорічному вимірі гривня була більш стійкою, ніж це було заплановано в прогнозах. Говорити про те , яким буде курс на кінець року складно. Це залежатиме від економічних та політичних факторів", - підсумував Кушнірук.

За оцінками Bloomberg, гривня посіла перше місце за темпами зміцнення 2018 року. Так, долар за перше півріччя подешевшав на 7,5%. Стабілізація економічної ситуації, високі ціни на сировину і закінчення опалювального сезону дозволили українській нацвалюті значно зміцнитися. За прогнозами, долар влітку може опуститися до позначки в 25,5 грн.

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповів, що буде з доларом до кінця року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути