субота, 29 грудня 2018 21:10

Експерт розповіла, кого не вистачає на ринку праці

Експерт розповіла, кого не вистачає на ринку праці
Протягом 2018 року в Україні роботодавці активно шукали будівельників, працівників на виробництво, гувернанток. Фото: Укрінформ

У 2018 році найчастіше шукали працівників у сфері виробництва. Це пов'язано з трудовою міграцією робочих за кордон. Їхали в основному в Чехію, Польщу, Росію, розповіла Gazeta.ua Інна Новицька, власниця компанії з підбору персоналу "Нова персона".

"Також в Україні відчували дефіцит кадрів у сфері обслуговування. Зокрема йдеться про готелі у західних областях країни. Там люди активніше шукали роботу за кордоном. У літній період дефіцит гувернанток був в Одесі", - каже експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В кого були найбільші зарплати у другій половині року

За її словами, протягом року не вистачало будівельників. Тим більше Ізраїль офіційно відкрив ринок праці для українських спеціалістів.

"Наступного року навряд чи щось кардинально зміниться. Знову активно шукатимуть працівників у сферу виробництва, будівництва, обслуговування. Затребуваними будуть аграрії, швачки. Звісно роботу і далі пропонуватимуть програмістам, маркетологам, продажникам", - підсумувала Інна Новицька.

Повну версію інтерв'ю з Інною Новицькою читайте тут.

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповіла, кого не вистачає на ринку праці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути