пʼятниця, 30 серпня 2013 16:13

Експерт про сланцеву небезпеку: Українці вже давно використовують гідророзрив

Експерт про сланцеву небезпеку: Українці вже давно використовують гідророзрив
Олександр Тодійчук: кологічні ризики при видобутку сланцевого газу співмірні з видобутком звичайного газу чи вугілля. Фото: pinchukfund.org

Українські нафто- та газовидобувні підприємства з 60-х років минулого століття використовують технологію гідророзриву, яка застосовується при видобутку сланцевого газу.

Про це розповів президент Київського міжнародного енергетичного клубу Олександр Тодійчук у ефірі Першого ділового каналу.

"Гідророзрив - це технологія, яка передбачає гідравлічне розламування породи, щоб дати доступ до газу, який міститься ніби в маленьких "комірках". Це слово дуже часто поєднують з російським "взрыв". Але цю технологію використовують українські організації з 60-х років. Наші нафто- і газовидобувні компанії використали її, мабуть, вже тисячі разів", - сказав Тодійчук.

За його словами, екологічні ризики при видобутку сланцевого газу співмірні з видобутком звичайного газу чи вугілля.

"Так, у видобутку сланцевого газу є певні ризики. Але вони не більші, ніж у видобутку звичайного газу, нафти чи вугілля", - сказав Тодійчук.

Нагадаємо, раніше депутати Івано-Франківської обласної ради не дали згоду на видобуток сланцевого газу на Прикарпатті, висловивши 130 зауважень до угоди з компанією Chevron і попросивши Кабінет міністрів врахувати їх.

Зараз ви читаєте новину «Експерт про сланцеву небезпеку: Українці вже давно використовують гідророзрив». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути