пʼятниця, 06 квітня 2018 11:57

Експерт пояснив, чому в Україні неякісні дороги

Експерт пояснив, чому в Україні неякісні дороги
Часто під будівництвом доріг в Україні мають на увазі ремонт або їх реконструкцію. Фото: Автоцентр

На тендерах з будівництва українських доріг перемагає компанія, яка пропонує найнижчу ціну. Водночас ніхто не перевіряє якість виконаних робіт.

"Зараз дороги України жахливої якості. Ми готові допомагати контролювати якість українських підрядників і побудувати дороги. Однак є перешкоди для участі в українських тендерах з будівництва доріг", - заявив президент Міжнародного благодійного фонду "Діамант України" Дерек Поттомсон, пише "Укрінформ".

За його словами, в Україні дуже важко домовитись. Крім того, українські компанії нечесно грають на тендерах.

"Виграє та компанія, яка впевнено дає найнижчу ціну. Тому в майбутньому маємо такий результат, який є сьогодні. Ніхто не дивиться на те, чи можливо за таку суму зробити якісну дорогу. Чи просто покласти "килимок" на асфальт. Наші аналітики чітко знають, скільки це має коштувати. Водночас того ресурсу, який дає Україна, недостатньо. Якщо хочете мати якісні дороги, то має бути і належне фінансування", - каже він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бетонні дороги: чи потрібні вони Україні

Часто під будівництвом доріг в Україні мають на увазі ремонт або їхню реконструкцію.

"Будувати дороги з нуля - це не те, що роблять в Україні. Ми уже звернулися до Укравтодору з конкретними пропозиціями щодо співпраці. Поки офіційної відповіді немає", - наголосив Поттомсон.

Він підсумував, що в Україні є кілька компаній, з якими можна співпрацювати. Водночас країна повинна мати дороги, як в ЄС.

Існує мінімум 4 шведські компанії, які хочуть і готові працювати в Україні. За словами представника шведської компанії "Блумгвіст Стокгольм АВ" Крістер Мелін, шведські компанії готові будувати дороги в борг, але під гарантії влади України.

Зараз ви читаєте новину «Експерт пояснив, чому в Україні неякісні дороги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути