понеділок, 19 червня 2017 16:58

Експерт показав, на що витрачають гроші українці та німці

Українці витрачають близько половини бюджету на продукти, одяг та взуття. У Німеччині на це йде 19% коштів.

Порівняння витрат української та німецької родини виклав на сторінці у Facebook Олексій Дорошенко, гендиректор Української асоціації постачальників торговельних мереж.

"Українська сім'я витрачає на продукти, алкоголь, цигарки, одяг та взуття 52 проценти. На те, щоб одягнутись, ми витрачаємо, згідно з державною статистикою 4 проценти. Все інше йде на харчування. Німецька сім'я витрачає 19 процентів, з яких чимала частка йде на гардероб. Приблизно однаково ми витрачаємо на транспорт та зв'язок: в Німеччині на це тратять 17 процентів домашнього бюджету, в Україні – 14 процентів. Наші сусіди тратять гроші переважно на купівлю та обслуговування автопарку з Mercedes та BMW, ми - на громадський транспорт. Відпочивати люблять усі, тому ми витрачаємо 7 процентів нашого бюджету у гривні на відпочинок, культуру та розваги, а вони 16 процентів, але у євро. Витрати на комунальні послуги у Німеччині є притчею, тому там витрачають у 2,5 разу більше, ніж ми, тобто 35 процентів проти 13", - написав Олексій Дорошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як вдарить по кишені літній відпочинок

Автор: Alexey Doroshenko/facebook.com
 
Мінімальну зарплату можуть збільшити до 3 723 грн із 1 січня 2018-го. Із 2019-го – до 4 173 грн, з 2020-го – до 4 425 грн. Такі цифри прописали у проекті постанови про основні напрямки бюджетної політики на 2018-й (бюджетна резолюція).
Встановлення посадового окладу працівника 1-го тарифного розряду Єдиної тарифної сітки заплановано з 1 січня 2018-го у розмірі 1 762 грн, з 2019-го – 1 921 грн, з 2020-го – 2 073 грн.
Зараз ви читаєте новину «Експерт показав, на що витрачають гроші українці та німці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути