неділя, 01 січня 2017 11:25

Економісти розказали, яким буде 2017 рік для України

Економісти розказали, яким буде 2017 рік для України
tyachivnews.in.ua

Українська економіка має серйозний потенціал для росту у наступному році. Однак у 2017 році важко буде обійтись без зовнішніх інвестицій. Це говорять експерти Українського інституту майбутнього.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Антикорупційне бюро порахувало, скільки грошей повернуло державі

У прогнозі на наступний рік аналітики Інституту позитивно оцінили динаміку економіки України станом на останній квартал 2017 року.

Водночас відзначили – економічне зростання у наступному році буде недостатнім. Україна потребуватиме фінансової допомоги міжнародних організацій або значного залучення інвестицій.

"Ключові показники згідно реалістичного прогнозу: підвищення цін на сировину на міжнародних ринках, зростання експорту (+8%), середньорічний курс близько 27,6 UAH/USD, інфляція на рівні 8,5%, зростання частки інвестицій у ВВП до 16%", – спрогнозували в Інституті.

Експерти відзначають, що українська економіка зберігає значний потенціал для росту за умови проведення внутрішніх реформ.

Національний банк третій день поспіль оголошує про аукціон з продажу до 100 млн дол. Це має запобігти надмірним коливанням курсу гривні. На міжбанку утримується надмірний попит на валюту.
Зараз ви читаєте новину «Економісти розказали, яким буде 2017 рік для України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути