середа, 13 грудня 2017 15:58

Економіст розповів, яка доля чекає Укртелеком у державній власності

Економіст розповів, яка доля чекає Укртелеком у державній власності
Укртелеком у державній власності буде із постійними збитками. Фото: inshe.tv

Укртелеком у державній власності буде із постійними збитками. Його не варто було забирати.

Так економіст Олександр Охріменко прокоментував Gazeta.ua рішення Господарського суду міста Києва про повернення пакету акцій компанії Укртелеком у державну власність.

"Укртелеком - збиткове підприємство. Коли повернеться в державну власність, то держава повинна буде компенсувати збитки, надавати дотації. Про якість послуг можна забути, бо про це не йтиме мова. Самі чиновники із держустанови захочуть вкрасти гроші і втекти, через це нічого не розвиватиметься. З кожним роком буде тільки гірше. Подібний класичний приклад - Укпошта, з якою зараз не знають, що робити. Вона була створена дуже давно, але "Нова пошта" її значно випередила за відносно короткий час існування", - говорить Охріменко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Укртелеком відмовляється від пересилання телеграм

"Звичайно, до будь-якого об'єкту приватної власності можна причепитися, в такому випадку починає активно діяти Фонд держмайна. Порошенко зацікавлений забрати Укртелеком у Рената Ахметова, як і ПриватБанк у Коломойського перед цим. Між ними була домовленість, але все минуло. Ахметов вклав реальні гроші, які йому вже ніхто не поверне".

Київський апеляційний господарський суд Києва підтвердив, що Укртелеком потрібно повернути до державної власності. Компанія входить до бізнесової структури мільярдера Ріната Ахметова.

Суд підтвердив рішення суду нижчої інстанції про розірвання укладеного в березні 2011 року за підсумками приватизаційного конкурсу договору купівлі-продажу 92,7% Укртелекому. Позов до суду подав Фонд державного майна.

Зараз ви читаєте новину «Економіст розповів, яка доля чекає Укртелеком у державній власності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути