четвер, 23 листопада 2017 12:18

Укртелеком відмовляється від пересилання телеграм

Укртелеком відмовляється від пересилання телеграм
Послуга передачі телеграм швидко втрачає свою популярність і її надання є збитковим для компанії. Фото: lb.ua

З 1 березня 2018 року найбільший в країні оператор фіксованого зв'язку компанія "Укртелеком" припиняє надання послуг телеграфного зв'язку через низький попит на послугу.

Про це повідомляється в оголошенні компанії, опублікованому в газеті "Урядовий кур'єр".

"Укртелeком прийняв рішення припинити з 1 березня 2018 року надання послуг телеграфного зв'язку загального користування для всіх категорій споживачів. Будуть припинені прийом, обробка та передача на доставку телеграм усіх видів і категорій", - інформує Укртелеком.

У прес-службі оператора зауважили, що послуга передачі телеграм швидко втрачає свою популярність, і її надання є збитковим для компанії. Так, 2015-го було відправлено близько 350 тис. телеграм, 2016 - 100 тис., а зараз - близько 10 тис. на квартал.

Крім того, припинення послуг телеграфного зв'язку пов'язане із зношеністю обладнання, через відсутністю підтримки з боку виробників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гроші за Укртелеком Ахметову не повернуться

Українці матимуть можливість скористатися послугами телеграфного зв'язку до 1 березня 2018 року. Так, бажаючим надіслати звичайну чи термінову телеграму в межах України доведеться сплатити 5 грн за слово. Звичайна міжнародна телеграма коштує 10 грн за слово, термінова — 20 грн. Максимальний розмір телеграми, включаючи адресу, обмежується 300 словами.

З 1 січня 2018 року Укртелеком збільшить тарифи на загальнодоступні телеком послуги. Для абонентів міст зв'язок подорожчає на 7,3%, абонентів села - на 14,5%. Тариф "Домашній безліміт" коштуватиме близько 74 грн для містян, для жителів села - 70 грн. Тариф "Домашній базовий" становитиме близько 67 грн для міських жителів і близько 63 грн для сільських.

Зараз ви читаєте новину «Укртелеком відмовляється від пересилання телеграм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути